sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Νοσοκομειακοί Ιατροί: Η δυσλειτουργία στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου συνεχίζεται

Η  Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Αιτωλοακαρνανίας (ΕΙΝΝΑΑ), κοινοποιεί ανακοίνωση που απέστειλαν οι Ιατροί της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αγρινίου προς τη διοίκηση, μέσω της οποία γίνεται λόγος για οριακή κατάσταση στη λειτουργία της κλινικής.

Σύμφωνα δε με τους γιατρούς, λόγω των σοβαρότατων ελλείψεων προσωπικού δεν θα είναι δυνατό να εκτελεσθεί το πρόγραμμα εφημεριών μηνός Αυγούστου 2018. «Για 23-25 μέρες τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ούτε οι 2 ειδικευμένοι ιατροί στο πρόγραμμα εφημεριών , 1 για την Παθολογική Κλινική και 1 για το ΤΕΠ, όπως η ίδια η Διοίκηση προτείνει και θεωρεί ως τον ελάχιστο αριθμό ειδικευμένων ιατρών για στοιχειωδώς ασφαλή εφημέρευση .


Γ) Δεν υπάρχουν ούτε καν βοηθοί για πάνω από 10 ημέρες του Αυγούστου 2018, προκειμένου να στελεχώσουν τις εφημερίες, με αποτέλεσμα να καλείται ένας ειδικευμένος παθολόγος να εφημερεύει μόνος του ταυτόχρονα για τις ανάγκες της Παθολογικής Κλινικής και του ΤΕΠ», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Δείτε την αναλυτικά:

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ….Η δυσλειτουργία στην Παθολογική κλινική συνεχίζεται.

Παρά την πρόσληψη ενός Επικουρικού παθολόγου, η Παθολογική Κλινική συνεχίζει να έχει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της και κάποιες μέρες του μήνα συνεχίζει να μην καλύπτει τις ελάχιστες προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας:

Ένας ειδικευμένος Παθολόγος για ΤΕΠ και Κλινική και να θεωρείται επιτυχία αν την τελευταία στιγμή εξασφαλιστείς ένα αγροτικός , ένας ειδικευμένος Γενικής Ιατρικής μια άσπρη  μπλούζα τέλος πάντων , ως δεύτερος εφημερεύων .

Αυτά καταγγέλλουν για μια ακόμα φορά στην αναφορά που κατέθεσαν στην Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου  και στην ΕΙΝΝΑΑ οι Γιατροί της Παθολογικής Κλινικής και που διαπιστώνουμε καθημερινά και εμείς.

Σαν Ένωση, έχουμε κατ’ επανάληψη αναδείξει τα σοβαρά  λάθη που έχουν γίνει  στην αξιολόγηση και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Παθολογικής Κλινικής , με αποτέλεσμα την συσσώρευση  τους.

Απαιτούμε άμεσα ριζικές λύσεις, προκειμένου η κλινική να συνέχιση να λειτουργεί όλο το μήνα με στοιχειώδη ασφάλεια.

Το ΔΣ της ΕΙΝΝΑΑ

Γ.Ν. Αγρινίου . Παθολογική  Κλινική  1/8/2018

Λειτουργία Π/Θ Κλινικής – Ελλείψεις Προσωπικού – Εφημερίες

Προς την Διοίκηση της Ν.Μ.Αγρινίου

Ως συντονιστής διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής, επαναφέρω το οξυμένο πρόβλημα της στελέχωσης του τμήματος από ιατρικό προσωπικό, καθώς δεν έχει υπάρξει οριστική και μόνιμη λύση, από πλευράς Διοίκησης, για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος και της ασφαλούς εφημέρευσης.

Υπενθυμίζω ότι ο παλαιός οργανισμός του Νοσοκομείου που είναι σε ισχύ προβλέπει 8 θέσεις μόνιμων παθολόγων και υπηρετούν μόλις 5 και 1 επικουρικός που ανέλαβε υπηρεσία προ μηνός και που δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση το σύνολο των αναγκών λειτουργίας του τμήματος και των εφημεριών.

Επιπλέον, από τις 9 θέσεις ειδικευομένων ιατρών, που προβλέπονται, δεν υπάρχει κανείς στην παρούσα φάση.

Όπως κατ’ επανάληψη έχω ανακοινώσει για την ασφαλή εφημέρευση της Παθολογικής Κλινικής και των ΤΕΠ, χρειάζονται τουλάχιστον 3 ειδικευμένοι ιατροί, ένας ειδικευμένος ιατρός στην κλινική και 2 στο ΤΕΠ.

Γι’ αυτό το λόγο με βάση το υπάρχον προσωπικό είναι αδύνατον να καταθέσω πρόγραμμα ασφαλούς εφημέρευσης.

Έτσι το πρόγραμμα εφημεριών που υποχρεούμαι να επισυνάψω ως συντονιστής διευθυντής, είναι επισφαλές διότι:

Α) Δεν υπάρχουν 3 ειδικευμένοι γιατροί, όπως εισηγούμαι, ως ελάχιστος αριθμός για τη στοιχειώδη ασφαλή εφημέρευση της Παθολογικής Κλινικής και του ΤΕΠ για όλον σχεδόν το μήνα Αύγουστο 2018.

Β) Για 23-25 μέρες τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ούτε οι 2 ειδικευμένοι ιατροί στο πρόγραμμα εφημεριών , 1 για την Παθολογική Κλινική και 1 για το ΤΕΠ, όπως η ίδια η Διοίκηση προτείνει και θεωρεί ως τον ελάχιστο αριθμό ειδικευμένων ιατρών για στοιχειωδώς ασφαλή εφημέρευση .

Γ) Δεν υπάρχουν ούτε καν βοηθοί για πάνω από 10 ημέρες του Αυγούστου 2018, προκειμένου να στελεχώσουν τις εφημερίες, με αποτέλεσμα να καλείται ένας ειδικευμένος παθολόγος να εφημερεύει μόνος του ταυτόχρονα για τις ανάγκες της Παθολογικής Κλινικής και του ΤΕΠ.

Όπως γίνεται κατανοητό, με βάση τα παραπάνω, δεν είναι δυνατό να εκτελεσθεί το πρόγραμμα εφημεριών μηνός Αυγούστου 2018 με τα συγκεκριμένα δεδομένα, καθώς είναι άκρως επισφαλής η εφημερία για τους ασθενείς και το προσωπικό για τις περισσότερες μέρες του μήνα Αυγούστου 2018 και ουδεμία ευθύνη φέρει το ιατρικό προσωπικό γι’ αυτό.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου:

Α) Να κατοχυρωθούν τουλάχιστον οι στοιχειώδεις όροι ασφαλούς εφημέρευσης για το μήνα Αύγουστο 2018, όπως και η ίδια διοίκηση έχει διατυπώσει επανειλημμένα, δηλαδή 2 ειδικευμένοι γιατροί σε κάθε εφημερία (1 για την Παθολογική Κλινική και 1 για το ΤΕΠ) και ΄1νας βοηθός.

Β) Σε διαφορετική περίπτωση, αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας, καθώς τίθεται θέμα λειτουργίας συνολικά της εφημερίας του Γ.Ν. Αγρινίου για το Παθολογικό ΤΕΠ και την Παθολογική Κλινική.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών στην παθολογική κλινική, σταθερά ξεπερνά την πληρότητα σε καθημερινή βάση, του τμήματος (>120%), αφού καλείται να καλύψει περιστατικά όλων των υποειδικοτήτων του Παθολογικού Τομέα (παθολογικά, πνευμονολογικά, νευρολογικά, νεφρολογικά, γαστρεντερολογικά, αιματολογικά, ογκολογικά κλπ.). Επιπλέον αναφέρουμε και την αυξημένη προσέλευση των περιστατικών στο ΤΕΠ (~11.000 από τον Ιανουάριο του 2018 έως σήμερα) με μέσο όρο προσέλευσης 60-70 άτομα την ημέρα.

 

Ο Συντονιστής Διευθυντής

Οι Γιατροί της κλινικής

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button