Νερομάνα: Όμορφη και καθαρή (φωτο)

Σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του δήμου Αγρινίου, την Νερομάνα, πραγματοποιήθηκε χθες δράση καθαρισμού των καταρρακτών και των πηγών και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, στο πλαίσιο του δεκαημέρου καθαριότητας που οργανώνει ο δήμος.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία των τοπικών κοινοτήτων ορεινού όγκου Δημ. Ενότητας Παραβόλας.


Παρέστησαν  ο πρόεδρος της Τ.Κ. Περιστερίου Μάντζος Κώστας, ο πρόεδρος Τ.Κ. Παλαιοκαριάς  Κολοβός Κώστας, ο πρόεδρος Τ.Κ. Καλλιθέας Παναγιωτόπουλος Χρήστος, ο πρόεδρος Τ.Κ. Σπαρτιά Δημόπουλος Ανδρέας και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Λαμπιρίου Καμζέλας Ηλίας.

Στην εκδήλωση ενεργά συμμετείχε το Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας με το δάσκαλό του Νικολάτο Γιάννη . Επίσης συμμετείχε το Νηπιαγωγείο Καλλιθέας με τη νηπιαγωγό του Βάρσου Ασημίνα.

Παραβρέθηκαν ακόμη  ο αντιπεριφερειάρχης  Αιτωλ/νίας Αντωνόπουλος Βασίλης και η προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφέρειας κα Καραθανάση Ειρήνη.  Αξίζει να σημειωθεί πως στον αντιπεριφερειάρχη και στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας  έγινε ενημέρωση για τα τοπικά προβλήματα που είναι στις αρμοδιότητές τους . Αυτά είναι η κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στον περιφερειακό δρόμο Παραβόλας – Προυσού στο ύψος της Νερομάνας και η ασφαλτόστρωσή του στη θέση Κλαπάτσα που είναι γίνει το βούλιαγμα.

Από το Δήμο παραβρεθήκαν οι αντιδήμαρχοι  Βλάσης Σφυρής και Ράπτης Θύμιος, ο προϊστάμενος καθαριότητας του δήμου Κομματάς Ευθύμιος  και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δεληγιάννης Γιώργος και Κορδολαίμης Χρήστος.

Ο δραστήριος πρόεδρος της Νερομάνας Αθ. Κατσιμάρδος, τόνισε για την σημασία της πρωτοβουλίας: “Ο θεσμός αυτός στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και η συμμετοχή είναι καθαρά συμβολική. Η καθαριότητα είναι ευθύνη όλων μας γιατί έτσι σεβόμαστε το τόπο που ζούμε και θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Μαζί με την καθαριότητα προχωρήσαμε και στο φύτεμα λουλουδιών και δένδρων που μας δώρισε το Δασαρχείο Αγρινίου και ευχαριστούμε πολύ την κα Πολίτη Αλεξάνδρα.

Μακάρι όλοι να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία του περιβάλλοντος και να συμβάλλουμε στην προστασία του.”

Χορηγούμενη
Share
Published by
agripress