Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κατούνα: Έφτιαξαν σκουπιδότοπο με το αρχείο του πρώην Δήμου Μεδεώνος (φωτο)

Εικόνες που δεν τιμούν κανέναν καταγράφονται στην Κατούνα, όπου κάτοικοι της περιοχής μετά εκπλήξεως διαπίστωσαν ότι δεκάδες παραστατικά, έγγραφα με υπογραφές Δημάρχων, υπαλλήλων και δικαιούχων, ονόματα και ποσά του πρώην Δήμου Μεδεώνος είναι πεταμένα σε κοινή θέα, σε ένα νέο… σκουπιδότοπο.

Φυσικά εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για το πώς τα έγγραφα αυτά κατέληξαν εκεί και ποια είναι η θέση του Δήμου Ακτίου Βονίτσης επί του γεγονότος. Εξάλλου πρόκειται για σημαντικό αρχείο και όχι για σκουπίδια που απέρριψαν «αμελείς» συμπολίτες.


Ανακύπτει δε και ζήτημα παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Είναι απορίας άξιο ποιος έδωσε εντολή ή πήρε την πρωτοβουλία έγγραφα με προσωπικά δεδομένα να πεταχτούν όπως όπως και όχι να αρχειοθετηθούν ή να καταστραφούν με ασφάλεια αν είχε λήξει η χρησιμότητά τους.

Ερωτηματικά που προκύπτουν κατ’ επέκταση είναι το πώς μεταφέρθηκαν και πετάχθηκαν εκεί αφού πρόκειται για έγγραφα δημόσια, τα οποία δεν θα μπορούσε και δεν θα έπρεπε να έχουν βρεθεί σε χέρια ιδιώτη.

Πέραν των παραπάνω, το ζήτημα στα όρια του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας με τους σκουπιδότοπους, σύμφωνα με το katounanews.gr, είναι τεράστιο.

Γίνεται συχνά λόγος για τις ευθύνες των πολιτών για την εναπόθεση των σκουπιδιών και υπετονίζεται η ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος από μεριάς Δημοτικής Αρχής ενώ την ίδια στιγμή αρχείο που βρίσκεται στην κυριότητά του καταλήγει ως… ρύπος σε… νέο σκουπιδότοπο.

Ασφαλώς υπάρχουν ερωτήματα που ζητούν άμεσα απαντήσεις και ανάληψης ευθυνών από τους αρμοδίους, οι οποίοι πρέπει να λειτουργούν ως παράδειγμα προς τους πολίτες. Μέχρι τότε δε, οι φωτογραφίες αδιάψευστος μάρτυρας της κατάστασης.

«Αυτή είναι η ανάπτυξη, ένας νέος σκουπιδότοπος με το αρχείο του Δήμου μας», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του katounanews.gr.

Τοπική Διαφήμιση
papahanasiou graviera2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button