ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Ζήσε ελεύθερος, μην είσαι χριστιανός του “πρέπει”

Ζήσε ελεύθερα, μην είσαι χριστιανός του “πρέπει”. Ο σωστός χριστιανός δεν ζει με τα “πρέπει”, ζει με ελευθερία και αγάπη. Κάνε αυτό που θέλεις να κάνεις χωρίς πίεση.

Η πίεση μας οδηγεί στο “πρέπει” και η κατάσταση αυτή θα με κάνει να αρρωστήσω ή να πάθω κάτι άλλο, με αποτέλεσμα να γίνω τυπικός χριστιανός. Χρειάζεται να καταλάβουμε ότι ο χριστιανισμός δεν είναι ιατρική συνταγή που την ακολουθώ κατά γράμμα. Ο χριστιανός του “πρέπει” μετατρέπεται σε απεχθή άνθρωπο, όπου οι γύρω του δεν θέλουν να συναναστρέφονται μαζί του και το χειρότερο είναι ότι αυτός ο χριστιανός του “πρέπει” πιστεύει ότι επειδή είναι “χριστιανός” οι άλλοι δεν τον θέλουν και τον πολεμούν.
Ο χριστιανός χρειάζεται να ζει ελεύθερα, με αυτοσυνειδησία και με θέληση να κάνει αυτό που κάνει. Κάνω αυτά που μου έχει ζητήσει ο Θεός όχι από πίεση γιατί τα είπε ο Θεός, αλλά γιατί μου τα είπε Αυτός που αγαπώ και επειδή Τον αγαπώ τα κάνω γιατί θέλω.
Ελεύθερος δεν είναι αυτός που κάνει ό,τι θέλει, αλλά αυτός που ενώ μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, κάνει αυτό που θέλει ο Θεός, όχι όμως με “πρέπει” και πίεση, αλλά με αγάπη.

Ομιλία Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη με θέμα:
“ΖΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΤΟΥ “ΠΡΕΠΕΙ” ”

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019.

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button