Γεγονότα

Νέες καταγγελίες για καθυστερήσεις στην πληρωμή των αγροτικών φωτοβολταϊκών

epi-fotovoltaika
Με ανακοίνωσή του ο Ελληνικός Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (Ε.Σ.Α.Φ.) καταγγέλλει την μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενη πολιτική του ΛΑΓΗΕ, που συνίσταται στη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεών του έναντι των επαγγελματικών αγροτών, που λειτουργούν φωτοβολταϊκούς σταθμούς.

Επίσης καταγγέλλει τον αρμόδιο Υφυπουργό κο Ασημάκη Παπαγεωργίου για τις μέχρι σήμερα επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του προς τους εκπροσώπους του ΕΣΑΦ, ότι δηλαδή μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους θα έχουν πληρωθεί οι αγρότες ιδιοκτήτες φβ σταθμών μέχρι και τον Σεπτέμβρη του 2013.
Στην πραγματικότητα η πληρωμή των επαγγελματιών αγροτών καθυστερεί για επτά και πλέον μήνες, δεδομένου ότι δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος που διέθεσαν στο δίκτυο από τον Μάη του 2012 και εφεξής. Αντίθετα καλούνται να καταβάλουν συνεχώς και χωρίς διακοπή τον ΦΠΑ που αναλογεί στα τιμολόγια πώλησης, που έχουν εκδώσει μέχρι σήμερα και τα οποία παραμένουν ανεξόφλητα.
«Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις των παραπάνω αγροτών (υψηλό ποσό δανείου και ύψος επιτοκίου για την κατασκευή των πάρκων) και την επιβολή της έκτακτης εισφοράς έχουν καταστήσει τη λειτουργία των αγροτικών Φ/Β ελλειμματική και έχουν φέρει τους ιδιοκτήτες τους σε απόγνωση λόγω της αδυναμίας ανταπόκρισης στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Είναι κατά συνέπεια απόλυτα αναγκαίο να καταβληθούν άμεσα στους δικαιούχους αγρότες τα οφειλόμενα σ΄ αυτούς ποσά από τον ΛΑΓΗΕ.», καταλήγει η του ΕΣΑΦ την οποία υπογράφει ο πρόεδρό του και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θ. Κουτσουπιάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button