Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Νέες διαμαρτυρίες για την πρόσληψη φυλάκων στα Μουσεία του Μεσολογγίου

Επιστολή διαμαρτυρίας προς Πνευματικό Κοινωνικό Αθλητικό Κέντρο Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και τον Δήμαρχο, από το τμήμα «Φύλακες μουσείων & αρχαιολογικών χώρων» του δημόσιου ΙΕΚ Μεσολογγίου.

Οι σπουδαστές του Τμήματος διαμαρτύρονται για την πρόσληψη φυλάκων των μουσείων του Ν.Π. του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, χωρίς καμία αξιοκρατική διαδικασία , με σκοπό την “τακτοποίηση” συγκεκριμένων ατόμων.

Για το ίδιο θέμα έγινε καταγγελία και από παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Αυτό γιατί όπως προέκυψε μεταξύ των προσληφθέντων ήταν και στενά συγγενικά πρόσωπα στελεχών της δημοτικής αρχής Καραπάνου.
Αναλυτικά η διαμαρτυρία:

“Όπως γνωρίζετε, στο Δημόσιο ΙΕΚ Μεσολογγίου, λειτουργεί η ειδικότητα «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» στο Γ’ εξάμηνο, την οποία ήδη παρακολουθούν 22 σπουδαστές.

Αρκετοί μάλιστα από αυτούς, πραγματοποιούν ήδη την υποχρεωτική τους Πρακτική Άσκηση σε μουσειακούς χώρους του Δήμου, προσφέροντας παράλληλα με την εκπαίδευσή τους, τις υπηρεσίες τους ως Φύλακες Μουσείων και μάλιστα αμισθί αλλά και χωρίς καμιά άλλη οικονομική επιβάρυνση του Δήμου.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε την δημοσίευση στο διαδίκτυο της με αριθ. 190/5.12.2018 απόφασης (αριθ. πρωτ. 4007, ΑΔΑ: 6ΦΓΚΟΚΨΝ-6ΕΧ) του Πνευματικού Κοινωνικού Αθλητικού Κέντρου του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου, με την οποία αποφασίζεται η απευθείας ανάθεση για την παροχή υπηρεσιών για τη φύλαξη των μουσείων του Ν.Π. του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, της οποίας και θεωρούμε ότι ήδη είστε ενήμερος.

Oι απόφοιτοι του ΙΕΚ στην ειδικότητα «Φύλακας Αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων» λαμβάνουν διετή θεωρητική και τεχνική κατάρτιση, με πλήθος μαθημάτων ώστε να αποκτήσουν την απαιτούμενη εξειδίκευση και να εργάζονται φυλάσσοντας με γνώση και υπευθυνότητα τα μνημεία και τα έργα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Πιστεύουμε, ότι πρώτα εσείς, ως πρώτος πολίτης αυτής της πόλης, θα πρέπει να διαφυλάττετε την αρχή της αξιοκρατίας η οποία απορρέει συνταγματικά από την αρχή της ισότητας μεταξύ των πολιτών.

Με αυτές τις μεθοδευμένες διαδικασίες ήτοι, την εξαιρετικά ευνοϊκή αντιμετώπιση προς συγκεκριμένα άτομα η οποία συνιστά φανερά άνιση και άδικη μεταχείριση σε βάρος μας, δημιουργείται σοβαρό ζήτημα ηθικής τάξης αν μη τι άλλο.

Στην ουσία με αυτή τη διαδικασία, αποκλείονται άτομα τα οποία αφενός έχουν επιλέξει συνειδητά να υπηρετήσουν επαγγελματικά σε θέση Φύλακα και αφετέρου έχουν ήδη λάβει σημαντικό μέρος της εξειδικευμένης κατάρτισης ενώ έχουν αποκτήσει ήδη αρκετές εμπειρίες ώστε να είναι σε θέση να καλύπτουν τις προδιαγραφές που απαιτεί η θέση ενός επαγγελματία Φύλακα.


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Οι σπουδαστές της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, με την παρούσα ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα για την «τακτοποίηση» συγκεκριμένων ατόμων με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης των μουσείων του Δήμου, σε βάρος υποψήφιων πιστοποιημένων επαγγελματιών Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων, οι οποίοι κατέχουν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα που ορίζουν οι προκηρύξεις ΑΣΕΠ.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας να υπερασπιστούμε τα επαγγελματικά δικαιώματα της ειδικότητάς μας, τα οποία κρίνουν το μέλλον της και την επαγγελματική απορρόφηση των αποφοίτων.”

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η παράταξη του Π. Καρατσόλη, που κάνει λόγο για “πέραν κάθε ηθικής και δεοντολογίας ρουσφετολογικές  προσκλήσεις”:

Δείτε την αναλυτικά:

Σεβαστείτε τους κόπους των 22 σπουδαστών του ΙΕΚ Μεσολογγίου, ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων»

Τέσσερεις ημέρες μετά την καταγγελία για τις 8 ρουσφετολογικές – αναξιοκρατικές προσλήψεις μέσω ανάθεσης και με άρωμα οικογενειοκρατίας «Φυλάκων Μουσείων» του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου κ. Σκαρμούτσου, τόσο ο ίδιος όσο και η δημοτική αρχή συνολικά σιωπά.

«Δεν ιδρώνουν τ’ αυτιά τους» και κυρίως δεν σέβονται τους κόπους και τις θυσίες των 22 σπουδαστών του Δημόσιου ΙΕΚ Μεσολογγίου, οι οποίοι φοιτούν στο 4ο εξάμηνο της ειδικότητας των  «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» και ουδείς εξ αυτών βρίσκεται μέσα στον πίνακα των 8 προσληφθέντων με ανάθεση, παρ’ όλο που ορισμένοι εξ αυτών προσφέρουν άμισθα τις υπηρεσίες τους στο δήμο στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης.

Όπως πληροφορήθηκα ήδη απέστειλαν τη δίκαιη διαμαρτυρία τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου και το δήμαρχο Μεσολογγίου, αφού λόγω ειδικότητας και κατάρτισης θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα επιλέγονταν σε μια δημόσια πρόσκληση για «Φύλακες Μουσείων» στο δήμο.

 

Κύριε Σκαρμούτσο

Κύριε Καραπάνο

 

Ανακαλέστε τώρα τις πέραν κάθε ηθικής και δεοντολογίας ρουσφετολογικές σας προσκλήσεις.

Σεβαστείτε, έστω και τώρα, τους κόπους και τις θυσίες 22 οικογενειών του δήμου μας.

Αν δεν το πράξετε, τόσο εγώ προσωπικά όσο και άλλοι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα – ένδικα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας για να ακυρώσουμε τις ρουσφετολογικές σας προσλήψεις και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close