Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Νέες αντιδράσεις στο Μεσολόγγι: Εκτός Δ.Σ. του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας ο αναπληρωτής διοικητής

Ο αναπληρωτής διοικητής, αρμόδιος για το νοσοκομείο Μεσολογγίου, δεν θα έχει πια θέση στο Δ.Σ.

Για νέα, «πισώπλατη μαχαιριά» σε βάρος του νοσοκομείου Μεσολογγίου, κάνει λόγο με γραπτή του δήλωση ο Πάνος Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης  και πρώην υποδιοικητή του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανιας, έχοντας την ευθύνη του νοσηλευτικού ιδρύματος Μεσολογγίου επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η εξέλιξη αφορά στις αλλαγές που επέρχονται με νέα νομοθετική ρύθμιση του Υπ. Υγείας, στη διοίκηση του «Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας» και γενικώς στις διοικήσεις των νοσοκομείων που έχουν έως 399 κλίνες. Σύμφωνα με τη ρύθμιση αυτή, το Δ.Σ. γίνεται πλέον επταμελές και σε αυτό δεν θα συμμετέχει ο αν. διοικητής που στην περίπτωση της Αιτωλοακαρνανίας, έχει την ευθύνη του νοσοκομείου Μεσολογγίου.


Αυτό συνεπάγεται «ταφόπλακα» στην εκπροσώπηση του νοσηλευτικού ιδρύματος του Μεσολογγίου σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, που κάνει λόγο για «συνειδητό έγκλημα»  που δεν πρέπει να επιτραπεί, ζητώντας η «απάντηση» να δοθεί στην κάλπη.

Η δήλωση του κ. Παπαδόπουλου:

«Η μεγαλειώδης κινητοποίηση στις 15-2-2023 στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου για το Νοσοκομείο, έστειλε πολλαπλά μηνύματα “από πάνω μέχρι κάτω”. Εκείνο όμως που κυρίως έχει σημασία από εδώ και στο εξής είναι να υπάρξει κλιμάκωση δράσεων και ενεργειών που έχουν αποφασιστεί για την προστασία και το δικαίωμα στο αυτονόητο: τη δημόσια υγεία.

Κάποιοι όμως και δη – η κυβέρνηση – όχι μόνο είναι ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ αλλά αιφνιδιαστικά – με σχετική νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν στη Βουλή στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Σύστημα Καινοτομίας του Δημόσιου Τομέας – Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα – Ρυθμίσεις για την Λειτουργία των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων…» και συγκεκριμένα στο άρθρο 39, τροποποιούν την παρ. 4 του άρθρου 7 του Ν. 3329/2005 (Α΄ 81) ως προς τη σύνθεση του Δ.Σ. των Νοσοκομείων και σε Νοσοκομεία μέχρι 399 κλίνες – όπως τα διασυνδεόμενα Αγρινίου και Μεσολογγίου – επιφέρουν μεταξύ άλλων και τις παρακάτω αλλαγές:

  1. Το Δ.Σ. γίνεται επταμελές από εννεαμελές.
  2. Ο Υπουργός Υγείας ορίζει δύο μέλη εκ των οποίων το ένα ως Αντιπρόεδρο και μάλιστα αμειβόμενο μερικής απασχόλησης!
  3. Ο Αν. Διοικητής – όπως στην περίπτωση της Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» – μένει εκτός Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας!

Προφανώς, πρόκειται για μια νέα ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ σε βάρος του Νοσοκομείου μας, ώστε και θεσμικά να μην έχει πλέον καμία εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας.

Προφανέστατα επιχειρείται μετά τη στοχευμένη άρνηση να δοθούν θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, να μπει και τυπικά ταφόπλακα γενικότερης εκπροσώπησης στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Τέλος, θεσμοθετείται με βούλα η λήψη των όποιων αποφάσεων να λαμβάνονται στο Αγρίνιο και ας αφορούν το Μεσολόγγι!

Με ποιο δικαίωμα κύριοι; Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το συνειδητό ΕΓΚΛΗΜΑ σε όλα τα επίπεδα θα έχει συντελεστεί. Θα το επιτρέψουμε;

Τους αξίζει ένα μεγάλο ΟΧΙ που θα μεταφραστεί σε καταδίκη και στις προσεχείς κάλπες, γιατί έχουν ΑΛΛΕΡΓΙΑ στη δημόσια υγεία και σε ένα ισχυρό Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Ο καθένας πλέον θα αναμετρηθεί με το μπόι του και την ιστορία. Πρέπει να τους ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ πριν είναι ΑΡΓΑ. Και αυτό μόνο η κινητοποίηση – όπως χθες και η ΟΡΓΗ της κοινωνίας μπορεί να το πετύχει. Τα ψέματα τελείωσαν κκ εκπρόσωποι της κυβέρνησης στο Νομό μας.

Η ώρα της κρίσης πλησιάζει…».      

 

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button