ΕξελίξειςΠολιτική

Nέα ερώτηση Φούντα για Γαλατά – Περιθώρι

epi-galatasΕνώ το Υπουργείο Εσωτερικών δηλώνει πως θα διαβουλευθεί – αόριστα και χωρίς χρονικό ορίζοντα- με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος(ΚΕΔΕ) για την ένταξη ή μη των Κοινοτήτων Γαλατά και Περιθωρίου στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου (προβάλλοντας το επιχείρημα ότι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες και ότι επίκεινται Αυτοδιοικητικές εκλογές), η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας προχώρησε σε ψήφισμα που συνηγορεί υπέρ του αιτήματος των κατοίκων, βάσει της απάντησης στην Ερώτησή μας.

 Όπως, λοιπόν, πλέον ορίζει ο Νόμος, όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι  -Τοπικές Κοινότητες, Δήμοι, αλλά και το Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας- συμφωνούν να εξεταστεί το αίτημα για μεταφορά των Κοινοτήτων Γαλατά και Περιθωρίου από τον Δήμο Ναυπακτίας στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.  “Θα προχωρήσουν επιτέλους οι διαδικασίες;” διερωτάται η βουλευτής Αιτωλ/νίας της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα που με  νέα κοινοβουλευτική της παρέμβαση,  επανέρχεται στο πάγιο αίτημα των κατοίκων. Μία από τις στρεβλώσεις του Καλλικράτη, τους αναγκάζει να μεταβαίνουν στο Δήμο Ναυπακτίας (παρά την μεγάλη χιλιομετρική απόσταση) για την διεκπεραίωση των υποθέσεων τους, με αυξημένο κοινωνικό και οικονομικό κόστος.

Στην σχετική ανακοίνωση τύπου επισημαίνεται ακόμη:

“Αναμένουμε η νέα απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου να είναι επικαιροποιημένη, βάσει των εξελίξεων και σύμφωνη με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που έχει προηγηθεί.

Το καθολικό αίτημα για ένταξη του Περιθωρίου και του Γαλατά στην Ι.Π. Μεσολογγίου δεν μπορεί να αφορά μικροκομματικές σκοπιμότητες, αλλά τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει – μετά και το ψήφισμα του ΔΣ της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας – να δώσει απάντηση στο δίκαιο αίτημα των πολιτών και να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες, όπως ορίζει ο νόμος.”

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την Ερώτηση της κ. Φούντα: http://nikifounta.gr/cms/uploaded_files/509.pdf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button