Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Ροή Ειδήσεων

Νέα επίθεση Τραπεζιώτη στον Κ. Πιστιόλα για την επιχειρηματική του δραστηριότητα στις ΑΠΕ

Η παράταξη «Αγρίνιο Ανοικτό και Πράσινο» δημοσιοποίησε απόσπασμα από την ομιλία του κ. Τραπεζιώτη την περασμένη Παρασκευή

Ένα νέο βίντεο αναρτήθηκε στα social media του συνδυασμού «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ – ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» του Δημήτρη Τραπεζιώτη με απόσπασμα από την πρόσφατη ομιλία του, στην οποία και προχωρά σε καταγγελίες σχετικά με τους σκοπούς της υποψηφιότητας του Κώστα Πιστιόλα και το «ασύμβατο» της επιχειρηματικής του δραστηριότητας με την επιδιωκόμενη ανάληψη της διοίκησης του δήμου.

Η παράταξη ζητά ουσιαστικά «καθαρές απαντήσεις» κάνοντας λόγο για «σύγκρουση συμφερόντων – σύγκρουση καθηκόντων» θεωρώντας πως η ενασχόληση του κ. Πιστιόλα με τις ΑΠΕ και ειδικότερα με τη λειτουργία Ενεργειακής Κοινότητας στην οποία είναι πρόεδρος, έρχεται σε αντίθεση με το δημόσιο συμφέρον για συγκεκριμένους λόγους.


Δείτε το βίντεο εδώ:

Η ανακοίνωση της παράταξης:

«Ο κ. Τραπεζιώτης άσκησε κατά την πρόσφατη ομιλία του την περασμένη Παρασκευή δριμεία κριτική στον Κώστα Πιστιόλα κάνοντας λόγο για «στοιχεία που έφτασαν στα χέρια του, προερχόμενα από το ΓΕΜΗ και είπε συγκεκριμένα :

«Μέλη της Ενεργειακής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο «ΔΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» στην οποία Πρόεδρος είναι ο κ. Κώστας Πιστιόλας και που έχει ως αντικείμενο την παραγωγή και εκμετάλλευση ενέργειας με φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες ή άλλες ΑΠΕ με σκοπό το κέρδος είναι ταυτόχρονα και μέλη του ψηφοδελτίου του κ. Πιστιόλα. Άρα τα ίδια πρόσωπα που συνδέονται μεταξύ τους με οικονομικούς όρους και συμφέροντα συμμετέχουν και στο ψηφοδέλτιο του κ. Πιστιόλα. Και ως εκ τούτου , ευλόγως σκέφτεται κάποιος ότι η συμμετοχή τους μπορεί να αποσκοπεί και στην προώθηση των συμφερόντων τους. Στο ερώτημα που μπορεί κανείς εύλογα να διατυπώσει: «Και τι πειράζει να είναι κάποιος μέλος ενεργειακής κοινότητας και ταυτόχρονα υποψήφιος για το Δήμο;» Η απάντηση είναι: Βεβαίως και πειράζει διότι:

Α) Υπάρχει μια σύγκρουση συμφερόντων, μια σύγκρουση καθηκόντων, διότι η επιδίωξη ικανοποίησης των ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων των μελών της εν λόγω Ενεργειακής Κοινότητας έρχεται σε αντίθεση με το δημόσιο συμφέρον όπως αυτό εκφράστηκε με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου για την μη εγκατάσταση αιολικού σταθμού με ανεμογεννήτριες στον Αράκυνθο.
Β) Οι ιδιωτικές κερδοσκοπικές επιχειρήσεις παραγωγής και εκμετάλλευσης ενέργειας είναι αυτές που έχουν καταλάβει το σύνολο σχεδόν του ηλεκτρικού χώρου εμποδίζοντας έτσι την ανάπτυξη και λειτουργία των δημοτικών ενεργειακών κοινοτήτων που έχουν ως σκοπό όχι το κέρδος αλλά την ελάφρυνση των πολιτών και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.
Γ) Στο σημερινό κόσμο δεν είναι δυνατόν μια επιχείρηση να δουλεύει δυοίν κυρίοις, να λειτουργεί δηλαδή ταυτόχρονα με κριτήρια ιδιωτικού και δημοσίου συμφέροντος.
Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι: «Θέλουμε ο κόσμος να γνωρίζει την αλήθεια για να μπορεί να αποφασίσει με γνώση και διαύγεια».
Και τόνισε ότι «Ο δήμος είναι θεσμός συνυφασμένος με τη δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον και όχι μαγαζί ή επιχείρηση».

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

2 Σχόλια

  1. Παιδιά , ετοιμαστείτε να πέσουμε από τα σύννεφα. Ο κόσμος το έχει τούμπανο και κάποιοι κρυφό καμάρι. Συγχαρητήρια για το ήθος σας κύριε Τραπεζιωτη.
    Γνωρίζουμε γιατί έχουν λυσσαξει να πάρουν τον δήμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button