Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Νέα επιστολή Λυμπουρίδη για την νομική εκπροσώπηση του Δήμου στην δίκη για έργα της περιόδου 2002-2006

Δεύτερη ανοιχτή επιστολή προς  το Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου έστειλε ο ιατρός, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Λυμπουρίδης.

Επανέρχεται στο θέμα της νομικής εκπροσώπησης του Δήμου στην δίκη σε βάρος 44 αιρετών, εργολάβων κλπ σχετικά με τις διαδικασίες ανάθεσης και εκτέλεσης έργων στον Δήμο Αγρινίου την περίοδο 2002-2006.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Λυμπουρίδη:

“Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Αγρινίου

Η παράδοξη σιωπή σας σε ένα μέγιστης σημασίας ηθικό θέμα που απασχολεί την περίοδο αυτή τους δημότες του Αγρινίου, που με την ψήφο τους σας έχουν αναδείξει ως τον πρώτο πολίτη τους, δημιουργεί μεγάλη απορία και σοβαρά ερωτηματικά.

Όπως ήδη γνωρίζετε από τις 21 Φεβρουαρίου οπότε σας ενημέρωσα στο γραφείο σας, δηλαδή εδώ και τρεις μήνες, μετά από μεγάλο αγώνα 11 ολόκληρων ετών απέναντι σε μια δημοτική αρχή με ισχυρότατα κομματικά και πολιτικά ερείσματα, ανέδειξα σωρεία παράνομων ενεργειών της με το δυσάρεστο αποτέλεσμα να παραπεμφθούν δύο προκάτοχοί σας στο Δήμο και άλλοι 42 συμπολίτες μας, αιρετοί και εργολήπτες δημοσίων έργων, για απιστία κατά του Δήμου Αγρινίου για 120 παράνομα έργα, την περίοδο 2002 – 2006.

Με προηγούμενα έγγραφά μου, ενημέρωσα και σας και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής, όπως και ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο, ότι ο Δήμος Αγρινίου ο οποίος υπέστη μεγίστη, όχι μόνο οικονομική αλλά κυρίως ηθική βλάβη, οφείλει να προσλάβει έγκριτο νομικό για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του δήμου στο δικαστήριο που έχει ορισθεί να γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου του 2017.

Με ανάλογα έγγραφά μου σας είχα ενημερώσει για τους λόγους για τους οποίους οι δύο νομικοί σύμβουλοι του Δήμου Αγρινίου δεν μπορούν να τον εκπροσωπήσουν, οπότε ανακύπτει η ανάγκη ορισμού τρίτου νομικού εκπροσώπου.

Κύριε Δήμαρχε

Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση σας και τη στενοχώρια σας για το θλιβερό αυτό γεγονός που έχει συντελεστεί εις βάρος του Δήμου Αγρινίου. Ακόμα και εγώ ολόψυχα εύχομαι να μην είχαν συντελεστεί οι παράνομες αυτές δραστηριότητες και όλα να είχαν συντελεστεί μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας.

Όμως η πραγματικότητα είναι σκληρή και σεις πρέπει να αποφασίσετε να υπερασπιστείτε τώρα τα συμφέροντα του Δήμου σας. Αυτό είναι ενέργεια που αφορά στο καθήκον σας και δεν είναι δυνατόν να το παραβείτε χωρίς ανάλογες συνέπειες.

Όπως σας έχω ενημερώσει απαιτείται χρόνος τουλάχιστον τριών μηνών προκειμένου κάποιος νομικός να κατατοπιστεί πάνω στη χιλιάδων σελίδων δικογραφία.

Έχουν ήδη παρέλθει άπρακτοι τρεις μήνες και απομένουν άλλοι τέσσερεις μέχρι την εκδίκαση. Βρισκόμαστε στο όριο του χρόνου που πρέπει να αποφασίσετε αυτό που πρέπει να κάνετε ως δήμαρχος της πόλης. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν καλείστε να στραφείτε εναντίο πρώην δημάρχων ή πολιτών της πόλης μας, αλλά απλά και μόνο να υπερασπίσετε τα συμφέροντα του δήμου που έχουν ποικιλότροπα πληγεί.

Ίσως το θέμα αυτό να είναι το μέγιστο της θητείας σας στο Δήμο και γι’ αυτό θα πρέπει να επιδείξετε και το ανάλογο μέγιστο ανάστημα που απαιτεί η υπόθεση αυτή.

Δεν θα πρέπει σεις να διστάσετε να εκτελέσετε το καθήκον σας. Αντίθετα δε, οι πρωτεργάτες της παράνομης δραστηριότητας κατά το παρελθόν, κατά του Δήμου Αγρινίου, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν είχατε άλλη έντιμη επιλογή από αυτή της υπεράσπισης των συμφερόντων του Δήμου Αγρινίου, όπως θα έπρεπε να πράξουν και αυτοί αν ήσαν στη δική σας θέση.”

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close