ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Νέα διαταγή πληρωμής στον δήμο Ξηρομέρου με προφορική εντολή-δεν δέχεται να πληρώσει o νέος δήμαρχος

Άλλη μία διαταγή πληρωμής, ύψους 19.852,40 € αυτή την φορά, έρχεται στον Δήμο Ξηρομέρου και αφορά προφορικές εργασίες και προμήθειες της πρώην δημοτικής αρχής.

Πρόκειται για το γνωστό φαινόμενο, που ελάμβανε χώρα με μεγάλη συχνότητα, επί της θητείας της δημοτικής αρχής του Ερωτόκριτου Γαλούνη, χωρίς απ’ ότι φαίνεται κάποιος από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να ενοχλείται και να ανησυχεί όταν συνέβαιναν όλα αυτά, αλλά και χωρίς κάποιος από τους τέως διοικούντες να εξηγεί για πιο λόγο συνέβαινε όλη αυτή η αδιαφανής διαδικασία.

Αφορά στην εκτέλεση έργων και προμηθειών με προφορικό τρόπο, με τον στόμα δηλαδή, χωρίς αποφάσεις, χωρίς εγγραφή των αντίστοιχων ποσών στον Προϋπολογισμό, χωρίς εγγραφή στο Τεχνικό Πρόγραμμα, χωρίς πρωτόκολλα παραλαβής, χωρίς επιμετρήσεις, χωρίς τίποτα, δηλαδή μία διαδικασία τελείως στον αέρα που δεν μπορεί να ελέγξει κανείς και τίποτα.

Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί εργασίες και προμήθειες με αυτό τον τρόπο αξίας 566.929,65 € και όπως φαίνεται το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο και σιγά σιγά θα αρχίσει να φανερώνεται στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Αυτή την φορά η νέα δημοτική αρχή του Δημάρχου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, κατόπιν και σχετικής γνωμοδότησης Δικηγόρου και απόφαση της αρμόδιας επί του θέματος Οικονομικής Επιτροπής, αποφάσισε ότι δεν δέχεται να πληρώσει και θα ασκήσει ανακοπή στην διαταγή πληρωμής.

Το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και τέως Δήμαρχος κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης, υποστήριξε ότι επιβάλλεται ο εργολάβος να εξοφληθεί.

Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

mytikaspress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button