ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Νέα Αριστερά Αιτωλ/νίας: «Η σημερινή 8η Μάρτη έχει το πρόσωπο της Παλαιστίνιας γυναίκας της Γάζας»

Η «Νέα Αριστερά» αφιερώνει  τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Γυναίκα της Παλαιστίνης, με τη Νομαρχιακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας να υπογραμμίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι «δυστυχώς σε κάθε επίπεδο ισότητας που κατακτούν οι γυναίκες, υπάρχει ένα άλλο επίπεδο ανισότητας που εμφανίζεται».

Αναλυτικά:


«Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας αφορά αγώνες αιώνων των εργατριών, των καθημερινών και συνηθισμένων γυναικών για ισότητα και χειραφέτηση. Από το μακρινό 1857 και τις εργάτριες υφαντουργίας στη Νέα Υόρκη που πρώτη φορά διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερο μισθό, από τις  15.000 γυναίκες το 1908 που διεκδίκησαν  στους δρόμους της Νέας Υόρκης λιγότερες ώρες εργασίας, καλύτερους μισθούς και δικαίωμα ψήφου, έχοντας ως  σύνθημα «Ψωμί και τριαντάφυλλα» μέχρι σήμερα.

Δυστυχώς σε κάθε επίπεδο ισότητας που κατακτούν οι γυναίκες, υπάρχει ένα άλλο επίπεδο ανισότητας που εμφανίζεται. Ακόμα και σήμερα οι γυναίκες είναι πιο φτωχές από τους άνδρες, με χαμηλότερους μισθούς για ίση εργασία ενώ προσφέρουν πολύ περισσότερη εργασία στο σπίτι όπου οι γυναίκες εργάζονται αόρατες, μη αμειβόμενες μέσα στο σπίτι ή υποαμειβόμενες εκτός, φροντίζοντας τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τους πρόσκαιρα ή μόνιμα ανάπηρους, τους χρόνια πάσχοντες .

Στην Ελλάδα η χώρα μας καταλαμβάνει την 24η θέση στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την ισότητα άνδρα – γυναίκας, πάνω μόνο από τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και την Τσεχία.

Οι γυναίκες σήμερα στην Ελλάδα παλεύουν για:

Για ίση εργασία και αμοιβή
Για Δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία
Για πλήρη εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης
Για συμπερίληψη στο ποινικό μας δίκαιο της πλέον ακραίας έκφρασης της έμφυλης βίας, της γυναικοκτονίας.

Η Νέα  Αριστερά αφιερώνει τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Γυναίκα της Παλαιστίνης. Γιατί όπως είπε και η Κάρολ Σανσούρ, Παλαιστίνια Γυναίκα, ποιήτρια και συγγραφέας «Ο γνήσιος φεμινισμός αντιτίθεται σθεναρά στην αποικιοκρατία. Δεν είναι απλώς ένα εδαφικό ή γεωπολιτικό ζήτημα. Είναι μια μάχη ενάντια στην πατριαρχική καταπίεση, τη συστημική βία και την απανθρωποποίηση ενός ολόκληρου πληθυσμού. Το να είσαι φεμινίστρια σημαίνει να αντιμετωπίζεις και να αμφισβητείς αυτές τις αδικίες σε όλα τα μέτωπα».

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button