Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ναύπακτος: Αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου

Την Κυριακή μετά τα Φώτα, 8 Ιανουαρίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία με πανοραμική θέα της πόλης της Ναυπάκτου.

Συλλειτούργησαν οι εφημέριοι του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτεροι π. Ιωάννης Σπυρόπουλος και π. Λάμπρος Κούτσικος, καθώς και οι διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Παΐσιος και π. Αντώνιος.


elitourgia agios georgios nafpaktou (3)

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέλυσε το Αποστολικό ανάγνωσμα που κάνει λόγο για τα χαρίσματα, σε δύο επιμέρους ενότητες.

Στην πρώτη ενότητα ο Απόστολος Παύλος κάνει λόγο για τα χαρίσματα που δόθηκαν από τον Χριστό σε κάθε μέλος της Εκκλησίας, αλλά ιδίως μνημονεύει τους Αποστόλους, τους Προφήτες, τους Ευαγγελιστές, τους ποιμένες και διδασκάλους.

Στην δεύτερη ενότητα κάνει λόγο για τον σκοπό των χαρισμάτων που είναι η διακονία των αγίων, των πιστών Χριστιανών δηλαδή, που και αυτοί έχουν το χάρισμα να ποιμαίνονται στην κατά Χριστόν ζωή.

«Έτσι, όλα τα χαρίσματα που δίνει ο Θεός στους Χριστιανούς, ποιμένες και ποιμαινόμενους, είναι να καταρτίζονται ποιμαντικά, να οικοδομήται η Εκκλησία, που είναι το Σώμα του Χριστού, να καταλήγουν στην ενότητα της πίστεως και στην επίγνωση του Υιού και Λόγου του Θεού, στο μέτρο ηλικίας του πληρώματος του Χριστού, που είναι η ένωση με τον Χριστό, η θέωση».

Ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, ακολουθώντας τον άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, ερμηνεύει ότι ο Απόστολος Παύλος, όταν ομιλή για την απόκτηση της γνώσεως του Θεού, δεν εννοεί την γνώση διά της θεωρίας των κτισμάτων και διά της αναγνώσεως των θείων Γραφών, αλλά για την γνώση που έρχεται διά της ελλάμψεως και του φωτισμού στην καρδιά που αποκτάται ύστερα από κάθαρση από τα σωματικά και ψυχικά πάθη.

Κατέληξε ότι έτσι πρέπει να ζούμε μέσα στην Εκκλησία για να υπάρχη ενότητα πραγματική και όχι επιφανειακή και να επιτυγχάνεται ο σκοπός μας.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σύνδεσμος Αγάπης της Ενορίας δεξιώθηκε τον Σεβασμιώτατο και το εκκλησίασμα στην Αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου.

elitourgia agios georgios nafpaktou (1)

elitourgia agios georgios nafpaktou (3)

elitourgia agios georgios nafpaktou (4)

Δείτε φωτογραφίες εδώ.

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button