Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κούρεμα δανείων 82% για Ναυπάκτια με απόφαση του Ειρηνοδικείου

Διάσωση κατοικίας και κούρεμα δανείων 82% για νεαρή δημόσιο υπάλληλο. Σε μία απόφαση ανάσα προχώρησε το Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου για νεαρή δανειολήπτρια.

H ανακοίνωση:

Η υπερχρεωμένη εργάζεται ως υπάλληλος και παράλληλα σπουδάζει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το δε μηνιαίο καθαρό εισόδημά της ανέρχεται στο ποσό των 970 ευρώ, ενώ έχει στην κατοχή της ένα διαμέρισμα αντικειμενικής αξίας 55.000 ευρώ, το οποίο είναι υποθηκευμένο από Τράπεζα. Η προσωρινή απόφαση που είχε εκδοθεί πριν την παρούσα, ρύθμιζε προσωρινά τις οφειλές της με την καταβολή ποσού 50 ευρώ μηνιαίως.

Η απόφαση που εκδόθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε, ρυθμίζει τις οφειλές της, ύψους 271.000 ευρώ με κούρεμα (82%) και παράλληλα διασώζει την κατοικία της.Το οφειλόμενο ποσό αφορούσε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, αλλά και πιστωτικές κάρτες, τα οποία ανελήφθησαν σε περιόδους, όταν και διέθετε επαρκές εισόδημα για την σταδιακή και άνευ καθυστερήσεων αποπληρωμή τους.

Ωστόσο η επέλαση της οικονομικής κρίσης, ειδικότερα δε η μείωση εισοδήματος λόγω της βίαιης περικοπής των μισθών και η ταυτόχρονη αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων, την οδήγησαν σε αδυναμία πληρωμής, εγκλωβίζοντας τη σε μία κατάσταση χωρίς διέξοδο και προοπτική, με αποτέλεσμα να αδυνατεί πλέον να λειτουργήσει ως κοινωνικό ον και να συμμετάσχει στην κοινωνική και οικονομική ζωή. Μονόδρομο λοιπόν και τελευταία γραμμή άμυνας, αποτελούσε η προσφυγή στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη, προκειμένου να μην θέσει σε κίνδυνο την διατροφή, τις σπουδές και την κατάσταση της υγείας της.

Το δικαστήριο λοιπόν, με την απόφασή του ρυθμίζει τα χρέη της αιτούσας με 21 μηνιαίες καταβολές ποσού 100 ευρώ και 12 μηνιαίες καταβολές ποσού 62 ευρώ, συνολικά 2.850 ευρώ, συν 750 ευρώ που έχει ήδη καταβάλλει κατά τη διάρκεια ισχύος της προσωρινής διαταγής, ήτοι συνολικά 3.600 ευρώ. Εξαιρεί της εκποίησης την κατοικία της αιτούσας, με την υποχρέωση να καταβάλλει, για τη διάσωση της ως άνω κατοικίας, το ποσό των 47.000 ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί σε 20 χρόνια, με 240 ισόποσες δόσεις των 195 ευρώ έκαστη.

Η διαγραφή 220.000 ευρώ από τα δάνεια συνιστά εξέλιξη που επιτρέπει πλέον στην νεαρή Ναυπάκτια να ζήσει όσο πιο αξιοπρεπώς γίνεται, καλύπτοντας τις στοιχειώδεις βιοτικές αλλά και τις εκπαιδευτικές της ανάγκες και πλέον παίρνει ανάσα από την οικονομική δυσπραγία που την ταλάνιζε.

nafpaktianews.gr

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close