ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Να διαλευκανθούν οι συνθήκες του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος στην Οξειά ζητά το ΚΚΕ

Δείτε την ανακοίνωση

Για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα του 49χρονου Ινδού στην Οξειά την περασμένη Πέμπτη εξέδωσε ανακοίνωση η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και ζητά άμεσα και χωρίς καθυστέρηση να «διαλευκανθούν όλες οι αιτίες και οι συνθήκες του τραγικού περιστατικού με την διενέργεια των αναγκαίων ελέγχων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το δυστύχημα».

Αναλυτικά:


«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΙΝΔΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΣΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ AVRAMAR ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Κινδυνεύει να γίνει “συνήθεια” τα τελευταία χρόνια ο θάνατος εργαζόμενων την ώρα της δουλειάς στις ιχθυοκαλλιέργειες στην περιοχή του Αστακού Ξηρομέρου, με το νέο εργοδοτικό έγκλημα που σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Πέμπτης στην νησίδα Οξειά της Αιτωλοακαρνανίας, στις ιχθυοκαλλιέργειες του ομίλου AVRAMAR, με Ινδό εργάτη να χάνει τη ζωή του στον αγώνα του για το μεροκάματο.

Δυστυχώς, αποδυκνύεται για μια ακόμη φορά πως όλα θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων, όπως στην “Αvramar”, με το θάνατο του Ινδού μετανάστη εργάτη που δούλευε για τα συμφέροντα της συγκεκριμένης εταιρίας. Μπαίνουν στη ζυγαριά από τη μία η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων και από την άλλη το κόστος για τα μέτρα που πρέπει και μπορούν να ληφθούν προκειμένου να εργάζονται σε ασφαλείς συνθήκες». Να σταματήσει πλέον να ρίχνεται το φταίξιμο στους εργαζόμενους και την κακιά στιγμή. Ξέρουμε καλά πως προτεραιότητα είναι πάντα να βγαίνει η δουλειά με το πιο μικρό κόστος. Γι’ αυτό και συχνά δεν τηρούνται μέτρα ασφαλείας και υπάρχει εντατικοποίηση της δουλείας.

Όλα αυτά γίνονται με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων που σιγοντάρουν την ασύδοτη δράση των εργοδοτών και την αδιαφορία τους για τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων, στο όνομα της “ ανάπτυξης” και της προσέλκυσης επενδύσεων, έχουν τεράστιες ευθύνες για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών, που ενισχύει την ασυδοσία των εργοδοτών με αποτέλεσμα συχνά η ανθρώπινη ζωή να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην κερδοφορία των εταιρειών αυτών.

Άμεσα και χωρίς καθυστέρηση να διαλευκανθούν όλες οι αιτίες και οι συνθήκες του τραγικού περιστατικού με την διενέργεια των αναγκαίων ελέγχων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το δυστύχημα.

Οι εργαζόμενοι Έλληνες και μετανάστες δεν πρέπει να κάνουν βήμα πίσω από τις ανάγκες τους, να προτάξουν στην πάλη τους δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, για σύγχρονα μέτρα ασφάλειας και εργασιακά δικαιώματα».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button