ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ν. Παπαναστάσης: Να καλυφθεί όλο το κόστος εγχείρησης παιδιού στο εξωτερικό

Τηλεφώνημα Νίκου Παπαναστάση στον Θάνο Πλεύρη

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, έκανε τηλεφώνημα στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, για την περίπτωση ενός παιδιού στρατιωτικού που έκανε μια κρίσιμη και σπάνια εγχείρηση στο Λονδίνο, λέγοντας ότι ο ΕΟΠΥΥ ζήτησε από τους γονείς του να πληρώσουν ένα «εξωφρενικό ποσό» για τα νοσήλια και την επέμβαση.

Η εγχείρηση του παιδιού εγκρίθηκε από τον ΕΟΠΥΥ να γίνει στο Λονδίνο από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, όμως είχε ένα υψηλότατο κόστος, με την ανακοίνωση του ΚΚΕ να αναφέρει ότι ο Εθνικός Οργανισμός ζήτησε από τους γονείς να πληρώσουν ένα μικρό ποσοστό, το οποίο όμως ανέρχεται σε ένα μεγάλο ποσό.


«Το κόστος της εγχείρησης ανήλθε περίπου σε 754 χιλιάδες λίρες Αγγλίας. Ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε -εκ των υστέρων- στους γονείς του παιδιού ότι θα καλύψει τελικά το 90%, ζητώντας τους να καλύψουν το υπόλοιπο 10%. Τούς ζήτησε να πληρώσουν οι ίδιοι το εξωφρενικό ποσό των 82,2 χιλιάδων ευρώ περίπου, για την εγχείρηση του παιδιού τους, τη στιγμή που δίνουν ακόμη μάχη για την ανάρρωση του και αυτό μόνο θα έπρεπε να είναι το μέλημα τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ο υπουργός «δεσμεύθηκε στον Ν. Παπαναστάση ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

newsit.gr

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button