Αυτοδιοίκηση

Ν. Γκρίζης: "Υποτιμά τη μνήμη και την νοημοσύνη της κοινωνίας ο κ. Μοσχολιός"

po-grizis2Σε δήλωσε προέβη σήμερα ο αναπληρωτής Δημάρχου κ. Νίκος Γκρίζης, με αφορμή την κριτική που δέχθηκε χθες η Δημοτική Αρχή του Αγρινίου στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον κ. Παύλο Μοσχολιό, σχετικά με την αμοιβή ιδιώτη Συμβούλου για την απόκτηση διαχειριστικής επάρκειας από τον Δήμο Αγρινίου.

Ο κ. Γκρίζης απαντά συγκεκριμένα:

“Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την συζήτηση του θέματος που αφορούσε στην «Έγκριση του επικαιροποιημένου εγχειριδίου διαδικασιών διαχείρισης και υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων πράξεων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020», ο κ. Μοσχολιός, με ιδιαίτερα επιτιμητικό ύφος, υποστήριξε ότι, για πρώτη φορά, ο Δήμος Αγρινίου δεν εμπιστεύτηκε τις υπηρεσίες του και ανέθεσε σε ιδιώτη σύμβουλο το συγκεκριμένο έργο. Σ’ αυτή την αναφορά του κ. Μοσχολιού, απαντώντας, επιφυλάχθηκα να αποδείξω το αναληθές των λόγων του και αυτό κάνω με την παρούσα δήλωση, διότι έχω μάθει να μιλάω με αποδείξεις και να μην εκτοξεύω λάσπη στον ανεμιστήρα. Προφανώς όμως ο πρώην Δήμαρχος έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα πεπραγμένα της δικής του θητείας και τούτο διότι:

Στις  26/05/2009 με δική του απόφαση, κατόπιν της υπ’ αριθμ. 164/09 απόφασης της τότε Δημαρχιακής Επιτροπής, ανέθεσε απευθείας, σωστά πράττοντας, στην εταιρεία MENTORING ΑΕ αντί του συνολικού ποσού 14.500 ευρώ το έργο με τίτλο: «Παροχή Υπηρεσιών Ειδικού Εξωτερικού Συμβούλου Υπευθύνου Ποιότητας του Συστήματος Διαχειριστικής Επάρκειας Συγχρηματοδοτούμενων έργων του Δ.Α.».

Τα ίδιο ακριβώς έγινε και στις 6-10-2011 αναθέτοντας, στην ίδια εταιρεία, το ίδιο ακριβώς έργο με το ποσό των  8.500 ευρώ.

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, προκειμένου να προβούμε στην επικαιροποίηση του ανωτέρω εγχειριδίου, απευθυνθήκαμε στην ίδια ως άνω εταιρεία για την παροχή του ίδιου έργου, η οποία το κοστολόγησε  με το ποσό των 20.000 ευρώ. Βεβαίως δεν προχωρήσαμε στην ανάθεση  με αυτό το κόστος αλλά απευθυνθήκαμε σε άλλη εταιρεία, η οποία το  εκτέλεσε με το συνολικό ποσό των 4.900 ευρώ.

Από τα παραπάνω αναφερόμενα, αναρωτιέται κανείς πως γίνεται ένας πρώην Δήμαρχος, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, να υποτιμά τη μνήμη και τη νοημοσύνη μιας ολόκληρης κοινωνίας και ειδικότερα συναδέλφων του, που τυγχάνουν δημοτικοί σύμβουλοι επί μακρόν και έζησαν από κοντά τα ανωτέρω γεγονότα. Καταλήγοντας έχω να πω ότι είναι κρίμα το δεύτερο μισό της ζωής ενός ανθρώπου να μην αποτελείται από τίποτα άλλο παρά από τις συνήθειες που μάζεψε στο πρώτο μισό.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button