sliderΠαναιτωλικοςΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Μπήκε η υπογραφή στην σύμβαση, ξεκινούν τα έργα στο γήπεδο του Παναιτωλικού

Είναι πλέον γεγονός, η σύμβαση για την έναρξη των εργασιών στο γήπεδο του Παναιτωλικού υπεγράφη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Όπως είχε γίνει γνωστό από χθες, υπεγράφη σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας από τον Νεκτάριο Φαρμάκη η ανάληψη της σύμβασης από την ανάδοχο εταιρεία (ΑΒΡΑΝΑΣ Α.Τ.Ε.).


Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης και οι άνθρωποι της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού (Μάκης Μπελεβώνης, Γιώργος Σωτηρόπουλος, Μάκης Μπελεβώνης και Πάνος Στεργίου).

Πλέον τα έργα εκκινούν, ενώ χωρίζονται σε τρεις διαφορετικές φάσεις. Η πρώτη αφορά την μικρή εξέδρα και το πέταλο, με προϋπολογισμό άνω του 1 εκ. ευρώ.

gipedo maketa10

Η εικόνα της μικρής εξέδρας μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των εργασιών. Η εξέδρα στεγάζεται στο σύνολό της, προστίθενται τουλάχιστον 400 νέες θέσεις καθώς και θέσεις για ΑΜΕΑ.

εξωτερική εικόνα του πετάλου επί της Προυσιωτίσσης, όπως θα είναι μετά το πέρας των εργασιών. Ο Παναιτωλικός έχει ζητήσει να προχωρήσει η πεζοδρόμηση της οδού από τον Δήμο Αγρινίου
Οι επόμενες δύο φάσεις έχουν προϋπολογισμούς 519.000 και 780.000 ευρώ αντίστοιχα.

gipedo maketa2
Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης αναφέρει στα κοινωνικά δίκτυα:

«Υπογράψαμε σήμερα με τον ανάδοχο, παρουσία και των εκπροσώπων του Παναιτωλικού, τη σύμβαση για τις εργασίες αναβάθμισης του γηπέδου της ιστορικής ομάδας.

Πρόκειται για εργασίες συνολικού ύψους άνω του 1 εκ. ευρώ, ενώ για το αμέσως επόμενο διάστημα δρομολογείται η υλοποίηση και της β’ φάσης (519.000 ευρώ) και μετά, η γ’ φάση (780.000 ευρώ).

Στην ολοκλήρωση των εργασιών, το γήπεδο το Παναιτωλικού θα έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα, αναπλασμένη εξωτερική όψη, σύγχρονους εκθεσιακούς χώρους και χώρους συσκέψεων, αλλά και σύγχρονο φωτισμό, οπτικοακουστικά μέσα και φωτοβολταϊκό σύστημα.

Ο Παναιτωλικός θα αποκτήσει μία σύγχρονη έδρα, αντάξια της ιστορίας του και της προσφοράς του στον αθλητισμό. Είχαμε δεσμευτεί να στηρίξουμε την προσπάθεια των ανθρώπων του και κάνουμε την υπόσχεσή μας πράξη!».

Η ανακοίνωση απο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Την έναρξη εργασιών για την αναβάθμιση γηπέδου Παναιτωλικού σηματοδοτεί η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου στην οποία προχώρησε σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, παρουσία του Αντιπεριπεφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Θανάση Μαυρομμάτη, του προέδρου της ΠΑΕ Παναιτωλικός Γεράσιμου Μπελεβώνη, του Γιώργου Σωτηρόπουλου, μέλους ΔΣ και του προέδρου του Ερασιτέχνη, Παναγιώτη Στεργίου.

Στην εργολαβία που συμβασιοποιήθηκε προβλέπονται εργασίες για τον εκσυγχρονισμό, τη λειτουργική και την αισθητική αναβάθμιση του γηπέδου του Παναιτωλικού, ενώ επίσης θα γίνουν επεμβάσεις που θα αυξάνουν την χωρητικότητα του γηπέδου με την προσθήκη νέας διώροφης κερκίδας κατ’ επέκταση της υφιστάμενης. Επίσης, διαμορφώνεται ο χώρος στην ανατολική κερκίδα για τη δημιουργία 15 θέσεων ΑμεΑ με τους συνοδούς τους, μαζί με την κατάλληλη διαμόρφωση της θύρας 5 για είσοδο – έξοδο αυτών, ενώ προβλέπεται ακόμη ανάπλαση της νότιας όψης, επί της οδού Προυσιωτίσσης, για την αισθητική της αναβάθμιση.

Το έργο χρηματοδοτείται με 1.054.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ για το αμέσως επόμενο διάστημα δρομολογείται η υλοποίηση του δεύτερου υποέργου προϋπολογισμού 519.000 ευρώ που αφορά τη διαμόρφωση Εκθεσιακών Χώρων ώστε να δημιουργηθούν, μια αίθουσα προβολών με αμφιθεατρική διάταξη και μια αίθουσα συσκέψεων αντίστοιχα, μαζί με τους ανάλογους χώρους υγιεινής.
Ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου Παναιτωλικού θα ολοκληρωθεί με ένα τρίτο υποέργο, ύψους 780.000 ευρώ που αφορά την αναβάθμιση συστήματος τεχνητού φωτισμού και οπτικοακουστικών μέσων του γηπέδου με παράλληλη εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος. Στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκε από την Περιφερειακή Επιτροπή η τροποποίηση – συμπλήρωση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Παναιτωλικού, βάσει της οποίας προστίθεται η νέα παρέμβαση και αυξάνεται ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου σε 2.353.000 ευρώ.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που πολλαπλασιάζει τη δυναμική του τόπου μας. Ο Παναιτωλικός αξίζει να αποκτήσει μία σύγχρονη έδρα, αντάξια της ιστορίας του. Κι εμείς ως Περιφερειακή Αρχή αντιλαμβανόμαστε το χρέος μας να στηρίξουμε την προσπάθειά των ανθρώπων του και να συμβάλλουμε για να πάρει σάρκα και οστά με πόρους που ξεπερνούν τα 2,3 εκ. ευρώ» ανάφερε μεταξύ άλλων κατά την υπογραφή της σύμβασης ο Περιφερειάρχης.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button