Δυτική Ελλάδα

Μπελάδες με τα δικαιώματα φέρνουν τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια γης

epi-agrotes2Αντιµέτωποι µε τον κίνδυνο να απωλέσουν καλλιεργητικά δικαιώµατα και τις ενισχύσεις που συνδέονται µε αυτά  βρίσκονται οι παραγωγοί που θα καλλιεργήσουν φέτος σε νοικιασµένη αγροτική γη τα µισθωτήρια της οποίας δεν έχουν υποβληθεί και θεωρηθεί ηλεκτρονικά –τόσο από τους εκµισθωτές όσο και από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Το ζήτηµα αφορά αγρότες που ήδη µισθώνουν αγροτικές εκτάσεις αλλά και εκείνους που σκοπεύουν να το κάνουν και αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα ενόψει της έναρξης υποβολής των δηλώσεων ΟΣ∆Ε. Σύµφωνα µε το καθεστώς φορολόγησης των µισθωµάτων αγροτικών ακινήτων που βρίσκεται σε ισχύ από πέρυσι, τα  ενοικιαστήρια συµβόλαια που συνάπτονται µετά το 2014 ή όσα ανανεώνονται µετά την ηµεροµηνία αυτή πρέπει να καταχωρηθούν ηλεκτρονικά µέσω του taxisnet.

 Όπως είναι λογικό, οι αγρότες-ενοικιαστές «καίγονται» να εµφανίσουν τα συµβόλαια αυτά στο φετινό ΟΣ∆Ε προκειµένου να θεµελιώσουν δικαιώµατα. Ωστόσο πολλοί ιδιοκτήτες, είτε λόγω αµέλειας είτε λόγω «ανοιχτών» εκκρεµοτήτων (E9, κληρονοµικά κλπ) δεν έχουν προχωρήσει στην ηλεκτρονική υποβολή των µισθωτηρίων µε αποτέλεσµα οι παραγωγοί-ενοικιαστές να βρίσκονται ουσιαστικά «στον αέρα».

agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close