ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μπάζουν τα αλουμίνια; Δείτε πώς θα μονώσετε τα κουφώματα του σπιτιού

Ο χειμώνας είναι βαρύς και το κρύο βρίσκει τρόπο να εισβάλει στο σπίτι μέσα από τις πόρτες, τα παράθυρα και τις ρωγμές στους τοίχους. Η μόνωση των κουφωμάτων αποτελεί αδήριτη ανάγκη όμως η ιδέα ενός συνεργείου στο σπίτι και το κόστος που το συνοδεύει σας τρομάζουν. Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι μόνωσης του σπιτιού που απλά δεν τους έχετε ανακαλύψει. Διαβάστε παρακάτω και δείτε πώς θα μονώσετε τα κουφώματα του σπιτιού έξυπνα και οικονομικά χρησιμοποιώντας τα αεροστόπ πορτών και παραθύρων της tesa.


Τοποθετήστε αεροστοπ για πόρτες

Τα αεροστόπ πόρτας είναι ο καλύτερος τρόπος για να σφραγίσετε τις εσωτερικές και τις εξωτερικές πόρτες του σπιτιού και η τοποθέτησή τους δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις. Οι βέργες αεροστόπ εξωτερικής πόρτας και το ενσωματωμένο έλασμα βούρτσας της tesa τοποθετούνται εύκολα στα κενά των πορτών εγκλωβίζοντας την θερμότητα των σωμάτων καλοριφέρ ενώ παράλληλα δεν επιτρέπουν στα κρύα ρεύματα να εισέλθουν. Για κάθε δάπεδο μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικό είδος αεροστόπ για να είστε σίγουροι ότι το υλικό ταιριάζει με το πάτωμά σας.

Για ξύλινο, παρκέ ή pvc δάπεδο: Εάν το δάπεδο το χώρου σας είναι ξύλινο, παρκέ ή pvc θεωρείται λείο και η αυτοκόλλητη βέργα αεροστόπ είναι η ιδανικότερη λύση, σφραγίζει το κενό της πόρτας και κρατάει το κρύο έξω. Μπορείτε να τις επιλέξετε για όλες τις πόρτες του χώρου σας ανεξαρτήτως είδους.

Για ομαλές επιφάνειες: Ακόμη, για ομαλές επιφάνειες ενδείκνυται το αεροστόπ τύπου βούρτσας με αφρώδες μονωτικό υλικό που τοποθετείται στο κάτω μέρος της πόρτας, μειώνει τις θερμικές απώλειες του χώρου και εμποδίζει την είσοδο του κρύου.Το συγκεκριμένο υλικό, μπορεί να εφαρμοστεί τόσο στην εξωτερική πόρτα του σπιτιού ή του γραφείου όσο και στις εσωτερικές πόρτες δωματίων.

Αφού βεβαιωθείτε ότι έχετε σφραγίσει όλες τις πόρτες του σπιτιού από το κρύο, σειρά έχουν τα παράθυρα που μπάζουν κρύο αέρα. Είτε έχετε μικρά είτε μεγάλα παράθυρα στον χώρο σας, οι χαραμάδες, οι φθορές στην επιφάνεια των τζαμιών και τα κενά ανάμεσα στα κουφώματα και τους τοίχους, μπορεί να γίνουν η αιτία που δεν απολαμβάνετε τον χώρο σας. Πώς θα σφραγίσετε λοιπόν τα κουφώματα των παραθύρων σας;

Μονώστε με αεροστόπ τα παράθυρα.

Ξεκινήστε με την τοποθέτηση αεροστόπ στα παράθυρα του σπιτιού. Εάν έχετε αντιληφθεί ότι το πρόβλημα βρίσκεται σε ένα παράθυρο επικεντρωθείτε σε εκείνο. Τοποθετείστε αεροστόπ έτσι ώστε σύντομα να βελτιωθούν οι συνθήκες και να μπορείτε να απολαμβάνετε το συγκεκριμένο χώρο άφοβα. Οι επιλογές που έχετε είναι πολλές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητη μονωτική ταινία από καουτσούκ για παράθυρα ή ένα αυτοκόλλητο αφρώδες στεγανωτικό υλικό για παράθυρα της tesa. Τα πλεονεκτήματά στα αεροστόπ παραθύρου είναι ότι εφαρμόζουν σε όλα τα παράθυρα (αλουμινίου, pvc, ξύλινα), προστατεύουν απόλυτα ακόμη και σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και έχουν αντοχή στην φθορά του χρόνου. Μπορείς όμως να τοποθετήσεις αεροστόπ σε όλα τα παράθυρα;

Το είδος των παραθύρων για την επιλογή του αεροστοπ, είναι κάτι που απασχολεί πολλούς σήμερα, τις περισσότερες ανησυχίες τις έχουν εκείνοι που διαθέτουν παλιά ξύλινα κουφώματα.

Αεροστοπ για ξύλινα παράθυρα: Παλαιότερα, η χρήση ξύλινων κουφωμάτων στα σπίτια ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή και σήμερα πολλά σπίτια μην έχοντας την οικονομική δυνατότητα να αναβαθμίσουν τα κουφώματά τους σε ενεργειακά, αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της διαβρωσης των κουφωμάτων τους και ταλαιπωρούνται από το τσουχτερό κρύο. Σ’αυτές τις περιπτώσεις, τα αεροστόπ για ξύλινα παράθυρα με αυτοκόλλητη μονωτική ταινία είναι απαραίτητα για την ενίσχυση της προστασίας του χώρου και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Αεροστοπ για αλουμίνια και pvc:Τις επιπτώσεις όμως του κρύου, μπορεί να τις έχουν και σπίτια με παράθυρα αλουμινίου ή pvc. Μπορεί τα συγκεκριμένα κουφώματα να προτιμώνται από τους περισσότερους καταναλωτές για την αντοχή και την ανθεκτικότητά τους, όμως σε πολλές περιπτώσεις και ειδικά σε περιοχές με έντονα καιρικά φαινόμενα και αυτά τα κουφώματα εμφανίζουν φθορά. Και σε αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις χρειάζονται τα αεροστόπ και οι περισσότεροι επιλέγουν τα αεροστόπ με καουτσούκ για παράθυρα αλουμινίου και pvc για να μένει ο κρύος αέρας εκτός σπιτιού και να εξοικονομούνται ενέργεια και χρήματα.

Είτε χρειάζεστε αεροστοπ πόρτας είτε αεροστοπ παραθύρου, το σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο υλικό θα αποδειχθεί ισχυρός σύμμαχος απέναντι στο κρύο και η διάρκεια ζωής του θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button