ΜουσικήΠολιτισμόςΡοή Ειδήσεων

Μουσική “στρωματογραφία”: Τα παιδιά έμαθαν τι είναι μουσική με έναν ξεχωριστό τρόπο… (φωτο)

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής στο Αγρίνιο

Στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου ο οποίος παραχωρήθηκε από την Εφορία αρχαιοτήτων , έλαβε χώρα η εκδήλωση «Μουσική “στρωματογραφία”» που διοργάνωσε η ΔΡΩ – Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία με την μουσικοπαιδαγωγό Μελίνα Χονδρού, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής γιορτής μουσικής.

Αναλυτικά η Κίνηση περιγράφει την εκδήλωση:

“Κι όταν τα μπαλόνια σηκώθηκαν και ταξίδεψαν προς το φεγγάρι -ναι, έτσι φάνηκε σε όλους όσους ήμασταν εκεί- δημιουργήθηκε η αίσθηση πως η πόλη ολόκληρη θα επαναλάμβανε ότι η μουσική στέκεται πέρα από τον χρόνο, εξελίσσεται μέσα στον χρόνο αλλά το κέντρο της δεν αλλάζει. Πάντα ο άνθρωπος. Ευχαριστούμε την κ. Μελίνα Χονδρού που μέσα από τα μουσικά παιχνίδια της μας το θύμισε.

Τι κι αν κάποτε ακούγαμε μουσική από τα γραμμόφωνα ή σήμερα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στο μέλλον από κάτι που δεν μπορούμε να ορίσουμε με σιγουριά. Κι όταν ο χρόνος παύει να έχει σημασία, αγγίζουμε την ουσία των πραγμάτων. Έτσι, τουλάχιστον, απάντησαν τα ίδια τα παιδιά όταν ρωτήθηκαν «Τι είναι η μουσική».

Συγκίνηση, χαρά, αγαλλίαση, ειρήνη, ευτυχία, ηρεμία, γαλήνη, χορός, ταξίδι… έγραψαν λοιπόν, πάνω στα μπαλόνια τους και θέλησαν να το δούμε όλοι. Να δούμε ό,τι, ίσως, ένιωσαν κι αυτά τα ίδια μέσα από τις μουσικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου ο οποίος παραχωρήθηκε από την Εφορία αρχαιοτήτων για να λάβει χώρα η εκδήλωση «Μουσική “στρωματογραφία”» που διοργάνωσε η ΔΡΩ – Κίνηση Πολιτών για την Αιτ/νία με την μουσικοπαιδαγωγό Μελίνα Χονδρού, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής γιορτής μουσικής.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Βικάτου, προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αιτ/νιας  και τους συνεργάτες της που μας έδωσε την ευκαιρία να ζωντανέψει για μια ακόμη φορά το μουσείο της πόλης μας και να μυήσουμε τα παιδιά στις διαφορετικές μορφές έκφρασης μέσα στον χρόνο και στην κοινή ανθρώπινη ανάγκη που κρύβεται πίσω τους.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button