ΜουσικήΡοή Ειδήσεων

2η μέρα Μουσικών Εκδηλώσεων στην κοιλάδα του Αχελώου – 1ος σταθμός Βρουβιανά (φωτο)

Κείμενο και φωτογραφίες: Απόστολος Κων/νου Καρακώστας

Την Κυριακή 23η Ιουνίου η Πολιτιστική Ομάδα Αχελώου, σε συνεργασία με μουσικούς, συνέχισε τις εκδηλώσεις κατά μήκος του άνω ρου του ποταμού Αχελώου, μέσα σε άγνωστα φαράγγια και τοποθεσίες απλησίαστες, κάτω και δίπλα από ιστορικά γεφύρια-μνημεία-της περιοχής του Ορεινού Βάλτου του Δήμου Αμφιλοχίας.

Η οργανώτρια των εκδηλώσεων στον Αχελώο, κυρία Παρθενία Χαρίτου, βαθιά γνώστρια της άγριας ορεινής πρωτοφανούς ομορφιάς περιοχής (μια και κρατούν από κει οι ρίζες της) οδήγησε τα βήματα των επισκεπτών και των μουσικών σε «δύσκολα» σημεία της δεξιάς όχθης του ασπροπόταμου, εκεί που για πολλούς αιώνες κρύβονται άγνωστα και αναπάντητα μυστικά.

Μυστικά όπως το ποιος και πότε έχτισε το «Παλιογέφυρο;» Ποιος «σοφός» μηχανικός/μάστορας επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο του ποταμού να το κτίσει, θεμελιώνοντάς το πάνω σε συμπαγή βράχια; Πότε και κάτω από ποιες συνθήκες αυτό γκρεμίστηκε; Γιατί για άλλα γεφύρια έχομε στοιχεία και όχι γι’ αυτό; Με τι είδους υλικό συν αρμολογήθηκαν οι πέτρες του που δεν έχουν διαβρωθεί οι αρμοί τους τόσους αιώνες τώρα; Γιατί κάποιοι πιστεύουν και ισχυρίζονται ότι το παλιογέφυρο κτίστηκε σε μακρινές προ Χριστού εποχές;

Φέρνοντας εδώ τους επισκέπτες και τους μουσικούς ετούτη την ξεχωριστή ημέρα, κάνοντας τον τόπο ευρύτερα γνωστό, μέσα από τις νότες τις μουσικές και μέσα από φωτογραφίες, υπάρχει η ελπίδα για «ανακάλυψη» πληροφοριών σχετικά με το «παλιογέφυρο» και το μακρινό του παρελθόν.

Η δημοσιοποίηση, μέσα από την χαρμόσυνη αυτή εκδήλωση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής ημέρας μουσικής, φέρνει την ελπίδα ότι νέα άτομα, νέας αναπτυξιακής για τον τόπο λογικής, θα «ανοίξουν» τον δρόμο, μεταφορικά και κυριολεκτικά, ώστε τα 50 περίπου μέτρα διάνοιξης που χρειάζεται να γίνει, και η σχετική πινακίδα που θα πληροφορεί τους περαστικούς για το ιστορικό αυτό σημείο, θα συμβάλει πολύ στην ανάπτυξη της-άγονης τουριστικά- ακραίας στον νομό περιοχής.

Οι εθελοντικά προσερχόμενοι και με δικά τους μέσα καλλιτέχνες, αφήνοντας πίσω τις όποιες τους υποχρεώσεις, πήγαν εκεί ψηλά στα Βρουβιανά, στην Γέφυρα της Τέμπλας, στα σύνορα του νομού Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, καθώς και στο «παλιογέφυρο», να παίξουν τα μουσικά τους κομμάτια συμβάλλοντας στην όλη προσπάθεια του «κτισίματος» γεφυρών πολιτισμού μεταξύ των λαών όλης της Ευρώπης και του κόσμου.

Αυτοί ήταν το σχήμα του Γιώργου Ιωάννου, (μπουζούκι), Γιώργου Μπαγιώργου (κιθάρα), Λιάνας Μπαγιώργου και Ανδρέα Σελιμά (τραγούδι).

Ακολουθούν φωτογραφίες της εκδήλωσης.

Διόρθωση για προηγούμενο άρθρο σχετικά με τις Μουσικές εκδηλώσεις στο Πετρωτό Αργιθέας την 22α Ιούνη.

…….χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του συλλόγων Ανθηρού κύριος Νίκος Μερεντίτης, και ο πρόεδρος της κοινότητας Πετρωτού κύριος Δημήτρης Πούπης…………….

……..Ο φιλόλογος κύριος Κώστας Γραμμένος του Κέντρου Περιβαλλοντικής εκπαίσευσης Μουζακίου & δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αργιθέας,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button