Αυτοδιοίκηση

Μοσχολιός για πάρκο: "Έχει και η οικολογία την τιμή της…"

po-mosxolios-omilia-b-1
Με καυστικό τρόπο σχολίασε τη μελέτη για το πάρκο ο Παύλος Μοσχολιός.

Ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρουσιάσθηκε πρόσφατα από τη Δημοτική Αρχή η «Διαχειριστική μελέτη του Πάρκου», που σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλθηκε ότι ανατέθηκε με παράνομο και φωτογραφικό τρόπο και μάλιστα σε κάποιους που ήταν οι σύμβουλοι αυτών που ακύρωσαν την προηγούμενη ανάπλαση.

Είδαμε κάποιους να ενθουσιάζονται, άλλους να προβληματίζονται, μερικούς να «αφοπλίζονται από επιχειρήματα», θεσμικούς και μη (δεν αναφέρομαι βέβαια σε καμία περίπτωση στους απλούςπολίτες που ήθελαν πραγματικά και θέλουν την ανάπλαση του Πάρκου), όμως δεν είδαμε κανέναννα προβληματίζεται (ιδιαίτερα οι θεσμικοί) ούτε με το νόμιμο, ούτε με το ηθικό αυτής της διαδικασίας ανάθεσης της μελέτης.

Είδαμε την Δημοτική Αρχή να πανηγυρίζει που δεν υπήρχαν αντιδράσεις, αφού βεβαίως κάποιοι από αυτούς που αντιδρούσαν είτε «έλειπαν», είτε ήταν στο πάνελ.

Είδαμε μελετητές να παρουσιάζουν τα ίδια περίπου πράγματα που πριν λίγα χρόνια οι ίδιοι κατήγγελλαν ως καταστροφικές παρεμβάσεις.

Η κοπή τουλάχιστον 180 δένδρων τώρα είναι ανανέωση του πρασίνου, ενώ η κοπή 64 ήταν καταστροφή;

Η τσιμεντόστρωση με υδατοπερατό τσιμέντο και τσιμεντόπλακες, τώρα δεν είναι τσιμεντοποίηση;

Η υπερύψωση της στάθμης των δρόμων για να παρακαμφθούν τα εμπόδια που οι ίδιοι δημιούργησαν στο παρελθόν, δεν είναι περιβαλλοντική αλλοίωση;

Θα μπορούσαμε να επισημάνουμε και πολλά άλλα που αποδεικνύουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι στόχος των αντιδρώντων στοπαρελθόν δεν ήταν η καλύτερη ανάπλαση του πάρκου, αλλά η τότε Δημοτική Αρχή, χωρίς να υπολογίζουν ότι η ακύρωση του έργου απέβαινε σε βάρος της πόλης.

Γι’ αυτό πολλοί από αυτούς που αντιδρούσαν πριν λίγα χρόνια για τις ίδιες περίπου παρεμβάσεις, τώρα τις επικροτούν!

Φαίνεται ότι η ανάθεση της μελέτης των 60.000 ευρώ με παράνομο και φωτογραφικό τρόπο σε «ημετέρους» έκαμψε πολλές αντιστάσεις και επομένως είναι προτιμότερη από την εκπόνησή της αδαπάνως από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Φαίνεται επίσης ότι κάποιοι από τους αντιδρώντες δεν εμπνέονταν από πραγματικό οικολογικό ενδιαφέρον και δεν τους απασχολούσε πραγματικά η ανάπτυξη της πόλης, αλλά είχαν άλλου είδους… ενδιαφέροντα.
Τελικά έχει και η «οικολογία» την τιμή της…».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button