ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Ν. Μωραΐτης: “ψίχουλα οι μειώσεις των εισφορών-χρυσώνουν το χάπι του ξεκληρίσματος των αγροτών”

“Να χρυσώσει το χάπι του ξεκληρίσματος των αγροτών προσπαθεί η κυβέρνηση με τις μειώσεις-ψίχουλα στις ασφαλιστικές εισφορές”, τόνισε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Ανέφερε ότι “το ΚΚΕ δεν είναι αδιάφορο με τις όποιες μειώσεις, αλλά δεν θα σιγοντάρει στην κατεύθυνση του αποπροσανατολισμού του λαού”.


Τόνισε ότι “το 90% των αγροτικών οικογενειών έχει ετήσιο εισόδημα κάτω των 10.000 αφού στην απόλυτη φτώχεια τους έχει οδηγήσει η πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων”.

Ανέφερε ότι με το νόμο Κατρούγκαλου όσοι αγρότες συνταξιοδοτήθηκαν πέρυσι πήραν μόλις 23 ευρώ ως «εθνική σύνταξη» και όσοι βγήκαν φέτος έλαβαν 46 ευρώ «εθνική σύνταξη» και πρόσθεσε πως η μεσοσταθμική αγροτική σύνταξη (εθνική και ανταποδοτική) είναι στα 320 ευρώ.

Ανέφερε ότι θέση του ΚΚΕ είναι η μείωση των εισφορών στους αγρότες και η αύξηση της κατώτερης σύνταξης στα 600 ευρώ που να χορηγείται στα 55 έτη για τις γυναίκες και στα 60 έτη για τους άνδρες.


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button