ΕργασίαΡοή Ειδήσεων

ΑΣΕΠ: 3.257 μόνιμες προσλήψεις για «Βοήθεια στο Σπίτι» – Ολόκληρη η τροπολογία

Το «πράσινο φως» αναμένεται να λάβει η τροπολογία για τις μόνιμες προσλήψεις υπαλλήλων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που ψηφίζεται στη Βουλή.

Τι αποκωδικοποιείται από το επίσημο έγγραφο της κοινής τροπολογίας:

– Προβλέπονται διαδικασίες σύστασης -σε πρώτη φάση- μόνιμων θέσεων σε δήμους που συμμετείχαν μέχρι τώρα στο πρόγραμμα. ΟΤΑ δηλαδή που εντάχθηκαν στη σύμβαση με την ΕΕΤΑΑ το 2011 και συνεχίζουν να απασχολούν προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

– Σε δεύτερο χρόνο, προβλέπεται επέκταση του προγράμματος στο σύνολο των δήμων της χώρας.

Σημειώστε ότι, το ποσοστό των μόνιμων θέσεων που θα καλυφθεί από προσωπικό ειδικών κατηγοριών, ανέρχεται στο 7% επί του συνόλου θέσεων.

Ειδική εμπειρία – Μοριοδότηση

Προσοχή:

– Το κριτήριο της ειδικής εμπειρίας θα ισχύσει για αντίστοιχες θέσεις παροχής υπηρεσιών κατ’οίκον (νοσηλεία ηλικιωμένων, ανασφάλιστων, ΑμεΑ κλπ)

– Η εντοπιότητα χάνει σημαντικό έδαφος. Όπως τονίζεται στην τροπολογία, όσοι παρέχουν υπηρεσίες σε παραμεθόριες περιοχές δεν θα έχουν ειδική μοριοδότηση, τουλάχιστον όχι τέτοια, που να καλύπτει αυτήν της ειδικής εμπειρίας

– Μοριοδότηση εμπειρίας: 17 μονάδες ανά μήνα για συνολική εμπειρία έως και 7 χρόνια

– Τέλος, τονίζεται ότι οι υπάλληλοι που απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, παραμένουν στη θέση τους έως και την έκδοση του διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την τροπολογία.

workenter.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close