ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Μητσοτάκης: «Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης τον Δεκέμβριο, ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων»

Συνολικά 350 εκατ. ευρώ για τους ευάλωτους

Η γραμμή 4 του Μετρό, έργο το οποίο θα κάνει καιρό να υλοποιηθεί, θα δώσει σημαντικές λύσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το κυκλοφοριακό πρόβλημα, σε συνέντευξη που παραχωρεί αυτήν την ώρα στο ραδιόφωνο του ΣΚAΪ.

Πολλά από τα λεωφορεία μας είναι δυστυχώς απαράδεκτα και με την παραλαβή των νέων λεωφορείων επίσης θα δοθούν λύσεις, όπως και με τους ποδηλατοδρόμους που είναι στα σχέδιά μας να υλοποιήσουμε, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και συνέχισε:


Στην Αττική θα μπουν κάμερες, 700 στο κέντρο της Αθήνας, ενώ, με ποιοτικότερα ΜΜΜ, θα προχωρήσουμε στην αποθάρρυνση των πολιτών να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα.

Η χρήση του αυτοκινήτου, δηλαδή, θα πρέπει να γίνει πιο δύσκολη, και όχι πιο εύκολης.

350 ευρώ στα ευάλωτα νοικοκυριά

Για τον πληθωρισμό, ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα τιμών, ειδικά στα τρόφιμα. Ο σκοπός μας δεν είναι απλά οι τιμές να μειώνονται να μειώνονται με μικρότερη ταχύτητα, αλλά να υπάρχουν ακόμη και μειώσεις τιμών, όπως συμβαίνει με τις τιμές των καυσίμων, με την εικόνα του πετρελαίου θέρμανσης να είναι αυτήν τη στιγμή καλύτερη.

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε: 

  • «Θα δοθεί επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης σε νοικοκυριά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
  • Στους δικαιούχους του επιδόματος τέκνων του ΟΠΕΚΑ θα έχουμε αύξηση 150 ευρώ σε όλα τα επιδόματα π.χ. ένα ζευγάρι με δύο παιδιά θα έπαιρνε 140 ευρώ και τον Δεκέμβριο θα πάρει 350 ευρώ.
  • Θα ενισχύσουμε με 200 ευρώ συμπολίτες μας με αναπηρία που παίρνουν επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ .
  • Θα στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που παίρνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και τέλος θα ενισχύσουμε με 150 ευρώ και τους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν είχαν προσωπική διαφορά και αυτό θα αφορά και τους ανασφάλιστους υπερήλικες».

«Είμαι κατά της υπερφορολόγησης»

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «θα πρέπει να συμπληρώσουμε την δύσκολη άσκηση με την επιβολή της φορολογικής δικαιοσύνης Δεν θα κάνουμε πίσω. Θα γίνουν σημειακές παρεμβάσεις αλλά ο πυρήνας θα μείνει ίδιος Βασική αρχή μου είναι η προοδευτική φορολόγηση. Αυτός ο οποίος κερδίζει περισσότερα χρήματα πρέπει να φορολογείται σταδιακά και περισσότερο Είμαι κατά της υπερφορολόγησης

Μειώσαμε την φορολόγηση στις επιχειρήσεις από το 29% στο 23%. Αυξήσαμε τον κατώτατο παραπάνω από τις εισηγήσεις που είχαμε. Όσο η ανεργία μειώνεται η αγοραστική δύναμη θα αυξάνεται. Το τεκμήριο είναι μαχητό

Όλοι όσοι δηλώνουν περισσότερα εισοδήματα θα είναι ωφελημένοι με το 50% στο τέλος επιτηδεύματος».

Για τους ελέγχους στην Αγορά

Όσον αφορά στους ελέγχους στην Αγορά, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «έχουμε βάλει πρόστιμα άνω των 8 εκατομμυρίων σε μεγάλες πολυεθνικές. Τα μισά έχουν ήδη καταβληθεί. Δεν είναι μόνο το πρόστιμο αλλά και η δημοσιοποίηση. Δεν θα βγάλουν κάποιοι στην πλάτη του Έλληνα χρήματα που δεν δικαιολογούνται. Δεν θα γίνει ανεκτό».

newsit.gr

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button