ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Παράπονα εργαζομένων-φέρεται να τους ζητούν πίσω τον μισό μισθό του Μαρτίου

Η ξαφνική και ολέθρια επίπτωση της κρίσης του κορωνοϊού και τα μέτρα της κυβέρνησης, έχουν δημιουργήσει συνθήκες αστάθειας στην αγορά εργασίας, που έτσι κι αλλιώς έχει κληρονομήσει σοβαρά προβλήματα την περίοδο των μνημονίων.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, επαγγελματίες να αυθαιρετούν έναντι των εργαζομένων, με διάφορες προφάσεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, γίνεται λόγος για εκβιαστικά διλήμματα που τίθενται.

Μόλις πριν από λίγες μέρες έγιναν καταγγελίες στην Πάτρα, για επιχειρήσεις που ζητούσαν 100 ευρώ από τους εργαζομένους τους, ώστε να τους θέσουν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης και να λάβουν την επιδότηση των 800 ευρώ.

Σχετικά με τις καταγγελίες αυτές, υπήρξε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ και εργατικών συλλόγων της Αχαΐας. Παράλληλα, δύσκολα μπορούν να ανταποκριθούν και οι μηχανισμοί ελέγχου τήρησης των ρυθμίσεων, μιας και οι επιχειρήσεις που καταθέτουν αιτήσεις είναι χιλιάδες.

Στην περιοχή του Αγρινίου, από το σαββατοκύριακο κυκλοφορούν φήμες ότι εργοδότης φέρεται να ζητά πίσω το ποσό του μισθού του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου, που υποχρεούται βάσει των κυβερνητικών ανακοινώσεων να καταβάλλει.

Όπως είναι γνωστό, τα 800 ευρώ αφορούν στην κρατική επιχορήγηση που καλύπτει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και τον Απρίλιο, για όσους εργαζομένους μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης.

Η καταγγελία αφορά στο προσωπικό που τέθηκε στο συγκεκριμένο καθεστώς από την επιχείρηση και είναι πάνω από δέκα άτομα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button