Αυτοδιοίκηση

Μήνυμα Aγγελάκα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

po-aggelakasΗ Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα περιβαλλοντικά προβλήματα τόσο τοπικά όσο και παγκόσμια.

Περιοχές που προστατεύονται βάσει της Διεθνούς Σύμβασης Ramsar, που ανήκουν στο Δίκτυο Natura 2000, Εθνικοί Δρυμοί, Θαλάσσια Πάρκα αναδεικνύουν την μοναδικότητα, τον πλούτο και την αξία της επικράτειας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, όσον αφορά στην Βιοποικιλότητα και τα Οικοσυστήματα.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως φορέας υλοποίησης της περιβαλλοντικής πολιτικής σε περιφερειακό επίπεδο έχει αναλάβει πληθώρα δράσεων για την προστασία και την ανάδειξη του περιβάλλοντος. Η προστασία των δασών, των υδατικών πόρων, των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας, η άνευ εξαιρέσεων εφαρμογή των νόμων για τους παραβάτες, καθώς και η αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αποτελούν μερικές από τις βασικές δράσεις μας.

Στόχος μας είναι η βιώσιμη και αειφόρος ανάπτυξη.

Στηρίζουμε κάθε περιβαλλοντική πρωτοβουλία και δράση. Καλούμε όλους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και τις δράσεις για το περιβάλλον.

Η σημασία της «Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος» χρειάζεται να μνημονεύεται κάθε μέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button