Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

«Δυτική Ελλάδα 2014-2020»: Στη μεταποίηση οι περισσότερες προτάσεις

Με την υποβολή συνολικά 17 προτάσεων χρηματοδότησης, προϋπολογισμού 2.926.659,47 ευρώ, έκλεισε η πρόσκληση «Εξωστρέφεια – Διεθνοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Η πλειονότητα των προτάσεων, δώδεκα στο σύνολό τους, προέρχεται από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης, ενώ κατατέθηκαν και πέντε προτάσεις από επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών (ψηφιακές υπηρεσίες, πληροφορική, ανάπτυξη λογισμικού, τηλεπικοινωνίες κ.λπ.). Από τις προτάσεις που κατατέθηκαν έντεκα αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, πέντε την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και μία την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας. Πρόκειται για μία ξεχωριστή δράση, προσαρμοσμένη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής επιχειρηματικότητας.


Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων. Αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις που θέλουν να αναβαθμιστούν, να βελτιώσουν την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος τους και να μειώσουν το κόστος παραγωγής τους, προκειμένου να είναι περισσότερο ανταγωνιστικές στις αγορές του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προτάσεων θα προκηρυχθεί ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Εξωστρέφεια – Διεθνοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», που θα δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν επιχειρήσεις που δεν κατάφεραν να υποβάλουν πρόταση στην αρχική προκήρυξη.

ypaithros.gr

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button