ΑγοράΡοή Ειδήσεων

Πέντε λόγοι για μετακόμιση σε μικρότερο σπίτι

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πάτε σε ένα μικρότερο σπίτι. Ίσως τα παιδιά μεγάλωσαν και ξαφνικά βρήκατε τον εαυτό σας μόνο του σε ένα μεγάλο σπίτι. Ή ίσως έχετε βαρεθεί να διατηρείτε μια αυλή και να πληρώνετε ακριβά λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. Όποιος και αν είναι ο λόγος για τη μείωση του μεγέθους, γνωρίζουμε ότι η μετάβαση σε ένα λιγότερο ευρύχωρο σπίτι συνοδεύεται από πολλά πλεονεκτήματα.

Ο χρόνος, τα χρήματα και η ενέργειά σας, πολλά από τα οποία κάποτε κατευθύνονταν σε ένα μεγάλο σπίτι, μπορούν πλέον να δαπανηθούν σε άλλα πιο σημαντικά πράγματα, όπως η οικογένειά σας, η εργασία και τα χόμπι σας. Επιπλέον, η μείωση του μεγέθους μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους οικονομικούς σας στόχους. Είτε πρόκειται για συνταξιοδότηση νωρίς είτε εξοικονόμηση για το μέλλον, η μετάβαση σε ένα πιο προσιτό σπίτι θα επισπεύσει τη διαδικασία. Αν πρόκειται για λίγα πράγματα θα πρέπει να ψάξετε για μικρομεταφορές Αθήνα.

Ας δούμε παρακάτω 5 λόγους που αξίζει να το κάνετε

Διαθέσιμες ανέσεις

Κατά τη μείωση του μεγέθους, είναι σημαντικό να σκεφτείτε ποιες παροχές (εάν υπάρχουν) είναι σημαντικές για εσάς. Για παράδειγμα, εάν μετακινείστε από ένα σπίτι σε ένα διαμέρισμα, θα χάσετε έναν ιδιωτικό εξωτερικό χώρο; Τι γίνεται με μια πισίνα ή άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες; Η μείωση του μεγέθους δεν πρέπει να σημαίνει ότι διακυβεύεται η ποιότητα ζωής σας. Γι ‘αυτό, βεβαιωθείτε ότι το νέο σας σπίτι – είτε πρόκειται για νέο διαμέρισμα είτε για μια νέα γειτονιά – έχει τις ανέσεις που θέλετε. Επιπλέον, το να έχετε λιγότερο χώρο στο σπίτι σας μπορεί να σας κάνει να θέλετε να βγείτε περισσότερο. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν πολλά να κάνετε κοντά στο νέο σας σπίτι. Έχοντας ψυχαγωγικές δυνατότητες, όπως ένα κλαμπ ή γήπεδα για άθληση, θα σας δώσει μια αίσθηση κοινότητας. Ψάξτε στο διαδίκτυο για μεταφορές Αθήνα εφόσον είστε εντός Αττικής.

Σχέσεις με τους γείτονες

Μιλώντας για την ανάγκη για κοινότητα, πόσο κοντά θέλετε να είστε νέοι γείτονες; Σε πολλές περιοχές, η μείωση του μεγέθους σε ένα μικρότερο σπίτι μπορεί να σημαίνει επιλογή ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού. Αυτά τα κτίρια τείνουν να έχουν ανθρώπους που ζουν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Για παράδειγμα, μια πολυκατοικία μπορεί να έχει οπουδήποτε από δύο έως 100 ή περισσότερα διαμερίσματα κάτω από μία στέγη. Πριν δεσμευτείτε σε ένα μικρότερο σπίτι, φροντίστε να αναρωτηθείτε αν είστε πρόθυμοι να ζήσετε κοντά σε άλλους. Εάν η απάντηση είναι όχι, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα σπίτι μιας οικογένειας μέσω ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού.

Οι ανάγκες για εργασία στο σπίτι

Δεν χρειάζονται όλοι ένα γραφείο στο σπίτι, αλλά αν σκοπεύετε να εργαστείτε, πιθανότατα θα χρειαστείτε σε κάποιο είδος γραφείου στο νέο σπίτι. Η διαμόρφωση ενός γραφείου σπιτιού σε ένα μικρό σπίτι μπορεί να είναι δύσκολη. Έτσι, εάν χρειάζεστε ένα ιδιωτικό δωμάτιο για ένα γραφείο, βεβαιωθείτε ότι το νέο σπίτι έχει αρκετό χώρο για να καλύψει τις ανάγκες εργασίας σας. Εάν όχι, θα πρέπει να σκεφτείτε: α) να κοιτάξετε άλλα σπίτια ή β) να νοικιάσετε έναν κοινόχρηστο χώρο συνεργασίας.

Ο αριθμός των ατόμων στο νοικοκυριό σας

Πόσα άτομα ζουν μαζί σας; Η απάντηση σε αυτό θα καθορίσει σε πόσο μικρό σπίτι μπορείτε πραγματικά να πάτε. Σε τελική ανάλυση, η συμπίεση μιας τετραμελούς οικογένειας σε ένα σπίτι ενός υπνοδωματίου δεν θα είναι εύκολη. Αν σκοπεύετε να μειώσετε το μέγεθος με τον σύντροφό σας και τα παιδιά σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε επεξεργαστεί την κατάσταση του υπνοδωματίου. Για παράδειγμα, τα παιδιά μοιράζονται υπνοδωμάτια και μπάνια; Υπάρχει χώρος παιχνιδιού για μικρά παιδιά; Εάν κινείστε μόνοι σας, τότε θα πρέπει να κάνετε λιγότερες σκέψεις σχετικά με το χώρο.

Η ανάγκη σας για προσωπικό χώρο

Πόσο προσωπικός χώρος χρειάζεστε; Είστε άνετα να ζείτε σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία ή προτιμάτε να βρίσκεστε κοντά σε άλλα άτομα; Ενώ ένα άτομο μπορεί να χρειάζεται ένα ιδιωτικό υπνοδωμάτιο, μπάνιο και τηλεόραση, ένα άλλο μπορεί να μην χρειάζεται καθόλου προσωπικό χώρο. Επιπλέον, ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί να ζουν σε μια πολυκατοικία με άλλους ανθρώπους, άλλοι μπορεί να προτιμούν να ζουν σε ένα αγροτικό περιβάλλον πολύ μακριά από άλλους. Φροντίστε να προσδιορίσετε τις προσωπικές σας ανάγκες χώρου πριν από τη μείωση του μεγέθους. Όσοι μένουν με άλλα άτομα, όπως ένας σύντροφος ή παιδιά, μπορεί να χρειάζονται περισσότερο προσωπικό χώρο από κάποιον που κινείται μόνος του.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close