Δυτική Ελλάδα

Μετακλήσεις αλλοδαπών εργατών γης

koi-agrotesΕγκρίθηκαν με Κ.Υ.Α. 4089 αιτήσεις μετακλήσεων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου , Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

 Οριστική λύση για τη νόμιμη απασχόληση των αλλοδαπών εργατών γης

 Εγκρίθηκαν, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.), ύστερα από αίτημα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι μετακλήσεις 4.089 πολιτών τρίτων χωρών, που πρόκειται να απασχοληθούν, εποχικά, κυρίως στους τομείς των αγροτικών καλλιεργειών και της αλιείας.

Η έγκριση αφορά το σύνολο των σχετικών αιτημάτων, που έχουν υποβληθεί από τους εργοδότες, στη γεωγραφική ενότητα της Α. Δ, για το 2014, λύνοντας, έτσι, οριστικά, τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν, κυρίως με τους αλλοδαπούς εργάτες γης στην Ηλεία και την Αχαΐα.

Ήδη η Κ.Υ.Α. έχει διαβιβαστεί στα αρμόδια Τμήματα Αλλοδαπών όλων των Νομών και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες να ενημερωθούν και να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να ολοκληρωθεί, άμεσα, η διαδικασία μετάκλησης των αλλοδαπών εργατών που έχουν αιτηθεί.

Αξίζει να τονιστεί, ότι οι διαδικασίες των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά και η έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης έγιναν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να μη χαθεί ούτε μια ημέρα από τη φετινή καλλιεργητική περίοδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button