ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μετακίνηση εκτός νομού: Τι ισχύει με τον περιορισμό από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Σιγά σιγά η χώρα «ανοίγει» και τα περιοριστικά μέτρα ελαττώνονται στο πλαίσιο του lockdown για τον κορονοϊό, και ένα από τα περιοριστικά μέτρα είναι και η μετακίνηση εκτός νομού.

Τι αλλάζει λοιπόν με την μετακίνηση εκτός νομού από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου;

Το σίγουρο, λοιπόν, είναι πως, σε πρώτη φάση, θα συνεχίσει να είναι σε ισχύ, όπως και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας (από τις 21:00 το βράδυ).

Όπως είπε σχετικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασία και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή, στο περιθώριο των ανακοινώσεων των νέων μέτρων: «Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων. Κανείς δεν μπορεί να μετακινηθεί από νομό σε νομό».

Πότε επιτρέπεται μετακίνηση εκτός νομού και τι έγγραφα χρειάζονται

  • Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία: Μετάβαση από και προς την εργασία, που πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας: Μετακίνηση για λόγους υγείας που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή: Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία συγγενών πρώτου ή δευτέρου βαθμού) που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους: Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας: Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας που πιστοποιείται με Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης που λαμβάνεται ατελώς από τον ιστότοπο ή με αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1. Προσοχή: η μετάβαση μπορεί να γίνει μόνο μια φορά, χωρίς δικαίωμα επιστροφής.

Πηγή: TheCaller.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button