Αθλητισμός

Μεταγραφές και τον Ιανουάριο στο ερασιτεχνικό

spo-pao-kalivion1Η ΕΠΟ έδωσε στην δημοσιότητα τις τροποποιήσεις στον ΚΑΠ και στον κανονισμό μεταγραφών των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, όπως πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφέρει και οι πληροφορίες εκείνες επαληθεύονται.

Με το… παραπάνω μάλιστα,  αφού από την επόμενη περίοδο θα επιτρέπονται οι μεταγραφές ποδοσφαιριστών και τον Ιανουάριο, ακόμα και αν είχαν κάνει μεταγραφή το καλοκαίρι.
Μέχρι τώρα ίσχυε ότι  ποδοσφαιριστές που πήγαιναν με μεταγραφή (ή ως ελεύθεροι)  σε κάποια ομάδα το καλοκαίρι, ήταν υποχρεωμένοι να μείνουν σ’ αυτή  για όλη την περίοδο. Από  πέρσι υπήρχε μεγάλη πίεση προς την ΕΠΟ καθώς με την δημιουργία της ερασιτεχνικής Γ΄ Εθνικής, απέκτησαν πολλοί παίκτες την ερασιτεχνική ιδιότητα το καλοκαίρι και όταν ήθελαν να αποδεσμευτούν από τις ομάδες τους τον Ιανουάριο, αυτό δεν ήταν σύμφωνο με τον κανονισμό.

Τώρα πλέον στο άρθρο 19, παράγραφος 2β του ΚΑΠ και στο άρθρο 15 του Κανονισμού μεταγραφών αναφέρεται:  «Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μπορούν να εγγράφονται – μετεγγράφονται μόνο σε τρία (3), το ανώτατο, ερασιτεχνικά σωματεία κατά τη διάρκεια της περιόδου από την 1η Ιουλίου έως την 30η Ιουνίου του επόμενου έτους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο ποδοσφαιριστής δύναται να αγωνιστεί, σε επίσημους αγώνες, μόνο για δύο σωματεία. Παράβαση της διάταξης αυτής συνιστά αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή».

εφημερίδα “Συνείδηση”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button