Γεγονότα

Μετά τα άλογα και γελάδια στην Ιόνια…

koi-agelades-ioniaΜετά το σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε πριν από έναν μήνα στην παράκαμψη της Αμφιλοχίας, όταν νταλίκα παρέσυρε και σκότωσε τέσσερα άλογα , το τριήμερο οδηγοί, κυρίως μέσα από τα social media, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε ένα άλλο τμήμα της Ιόνιας, που παραδόθηκε πριν από λίγες μέρες κα συγκεκριμένα στην περιοχή του Αμμότοπου της Άρτας, του τμήματος Φιλιππιάδα-Πέρδικα.

Σύμφωνα με το epiruspost,  έκπληκτοι οι διερχόμενοι οδηγοί αντίκρισαν στο ύψος του Αμμοτόπου, δεξιά στο οδόστρωμα και τη μια πίσω από την άλλη να κινούνται αγελάδες. Κατά τα φαινόμενα “τήρησαν τη νομιμότητα” και εισήλθαν από τον ημικόμβο Αμμοτόπου δίνοντας με τον τρόπο αυτό έμφαση στο μεγάλο πρόβλημα της περιοχής από τα εν λόγω ανεπιτήρητα.

Δύο είναι οι ιδιοκτήτες αγελάδων που βγαίνουν εδώ και χρόνια στον επαρχιακό δρόμο και όχι μόνο. Ένας στα όρια του δήμου Αρταίων κι ένας στα όρια του δήμου Ζηρού.

Πολλά τροχαία ατυχήματα έχουν συμβεί ειδικά στο τμήμα του επαρχιακού δρόμου από Αμμότοπο ως Γοργόμυλο κι όμως ούτε οι ιδιοκτήτες των αγελάδων έλαβαν μέτρα, ούτε οι δήμοι αντιμετώπισαν το ζήτημα. Μάλιστα ο δήμος Ζηρού, εδώ κι ένα χρόνο έχει περιφράξει μάντρες σε Καστρί Γοργομύλου και Ανώγειο βάσει του νόμου για τα ανεπιτήρητα που καθιστά αρμόδιους τους δήμους αλλά ουδέποτε λειτούργησαν ως τώρα.

Να θυμίσουμε πως για το ατύχημα στην παράκαμψη της Αμφιλοχίας με τα άγρια άλογα του Πεταλά, η Νέα Οδός ρωτήθηκε σχετικά από την εφημερίδα “Γεγονός” και ουσιαστικά δεν απέκλεισε την πιθανότητα άλογα να εισέλθουν ξανά, μιας και ο δρόμος δεν έχει ολοκληρωθεί και ζώα μπορεί να μπουν στον αυτοκινητόδρομο, ειδικά από το τέλος της παράκαμψης της Αμφιλοχίας, που δεν υπάρχει περίφραξη. Για το ίδιο κομμάτι της Ιόνιας και τον αποκλεισμό του Αγρινίου από την παράκαμψη Αμφιλοχίας, που έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες,  η κοινοπραξία απάντησε πως ο κόμβος Κουβαρά θα είναι διαθέσιμος για τους οδηγους – κατοίκους του Αγρινίου με την ολοκλήρωση του δρόμου, δηλαδή προς τα τέλη Μαρτίου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close