Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μεσολόγγι: Συνδικαλιστής αστυνομικός και δημοτικός σύμβουλος καταδικάστηκε για πλαστογραφία

Σε έναν χρόνο φυλάκισης για πλαστογραφία, καταδικάστηκε σήμερα συνδικαλιστής της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας και Δημοτικός Σύμβουλος Μεσολογγίου.

Ο συνδικαλιστής μηνύθηκε από συναδέλφους του ότι πλαστογράφησε την υπογραφή τους, εμφανίζοντάς τους ως μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής σε εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Αστυνομικών. Σύμφωνα με τους μηνυτές οι εκλογές αυτές δεν έγιναν ποτέ, ενώ θα έπρεπε να γίνουν το 2015 και κατηγορήθηκε ότι πλαστογράφησε τις υπογραφές τους προκειμένου να συντάξει τα απαραίτητα πρακτικά για να σταλούν στα κεντρικά του εν λόγω Ταμείου.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι οι υπογραφές αυτές μπήκαν κατόπιν τηλεφωνικής συναίνεσης των μηνυτών, καθώς αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται μεταξύ ανθρώπων που έχουν εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον, αν κάποιος εκείνη την ώρα απουσιάζει.

Η Έδρα δεν δέχθηκε αυτό το αιτιολογικό και αρχικά επέβαλλε δυο έτη φυλάκισης στον κατηγορούμενο όμως ο συνήγορός του ζήτησε την ελάφρυνση της ποινής λόγω του προτέρου έντιμου βίου και έτσι μειώθηκε στο μισό.


Ωστόσο η δίκη από το ξεκίνημά της ήταν επεισοδιακή, αφού μετά από αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορουμένου, δεν μπόρεσε να παραστεί η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής εξαιτίας λάθους που είχε γίνει παλιότερα από τον γραμματέα του Δικαστηρίου και δεν είχε καταχωρηθεί το όνομα της δικηγόρου στα σχετικά πρακτικά, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην αίθουσα. Παρά το γεγονός ότι αυτό δεν ήταν ευθύνη της δικηγόρου δεν μπόρεσε να παραστεί.

aixmi-news.gr

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button