Γεγονότα

Μεσολόγγι: Στο σκαμνί 41 άτομα που δεν εμφανίστηκαν σε Εφορευτικές Επιτροπές στις εκλογές του 2010

koi-dikastiria-mesΣτο δικαστήριο βρέθηκαν σήμερα 41 άτομα, επειδή στις εκλογές του 2010 δεν παρουσιάστηκαν στα εκλογικά τμήματα που ορίστηκαν ως εφορευτική επιτροπή.
 

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είχαν τοποθετηθεί σε θέσεις εφορευτικής επιτροπής σε διάφορα εκλογικά τμήματα από την Ναυπακτία μέχρι την Μακρυνεία, όμως για διάφορους λόγους δεν παρουσιάστηκαν, με αποτέλεσμα οι εκλογικοί αντιπρόσωποι να καταγγείλουν το γεγονός στον Εισαγγελέα. Από τους 41, όσοι ήταν παρόντες στο δικαστήριο αθωώθηκαν επειδή όλοι είχαν σοβαρές δικαιολογίες να προβάλλουν.
Μάλιστα αρκετοί από αυτούς ζουν στο εξωτερικό και έτσι εκπροσωπήθηκαν από συγγενείς τους που κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι και κατά τη διάρκεια των εκλογών βρίσκονταν στο εξωτερικό και δεν θα μπορούσαν να είναι παρόντες στα εκλογικά τμήματα. Υπήρξαν όμως και 5-6 από αυτούς που δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, είτε γιατί θεώρησαν ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, ή γιατί το αμέλησαν, με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης 6 μηνών στον καθένα. Φαίνεται τελικά ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και ο νόμος έχει προβλέψει ακόμα και για εκείνους που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να προσφέρουν τις εθελοντικές τους υπηρεσίες στο κράτος, κάθε φορά που η κάθε κυβέρνηση αποφασίζει να κάνει εκλογές.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ  aixmi-news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button