ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Μεσολόγγι: Προ των πυλών η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας

Στόχος να αναβαθμιστεί συνολικά το κέντρο της πόλης

Μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο ξεκινάει πλέον η υλοποίηση του έργου ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Μεσολογγίου.

Η σύμβαση υπεγράφη σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρο και τον εκπρόσωπο της μειοδότριας εταιρείας και το έργο αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, ωστόσο πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να γίνει διαβούλευση με τους καταστηματάρχες της πλατείας ώστε να βρεθεί μια συνισταμένη που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις τους.


Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 600.000 € και είναι από πόρους του προγράμματος Leader. Μετά την έκπτωση διαμορφώνεται στα 359.076 € μαζί με το ΦΠΑ και η προθεσμία περαίωσης είναι έξι μήνες.

Ύστερα από την υπογραφή της σύμβασης ο Κώστας Λύρος δήλωσε σχετικά: «Άλλο ένα έργο πλέον παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, ένα έργο που ευελπιστούμε να αναβαθμίσει την καρδιά της πόλης μας και σε συνδυασμό με την έτερη εργολαβία, της μετεγκατάστασης του σταθμού ταξί, να αποτελέσει μια συνολική πρόταση αισθητικής αξιοποίησης και μετατροπής της πλατείας σε πόλο έλξης.

Αφού ξεπεράστηκαν πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια που καθυστέρησαν και την υλοποίηση, η δημοτική μας αρχή δηλώνει και πάλι παρούσα να διαβουλευθεί με τις επιχειρήσεις για τις τεχνικές λεπτομέρειες ώστε τόσο η όχληση να είναι η ελάχιστη δυνατή όσο και η διάρκεια κατασκευής.

Φιλοδοξούμε το συντομότερο δυνατόν να παραδοθεί ένας χώρος που θα είναι αντάξιος της πρωτεύουσας του Νομού και θα δώσει ώθηση για να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών ώστε να την επισκέπτονται και να συχνάζουν σε αυτή».

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button