ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Μεσολόγγι: Παρήγγειλε κινητό, το πλήρωσε και του έστειλαν έναν… φορτιστή (φωτο)

Εξαπατήθηκε αγοραστής μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα

Θύμα επιτήδειων φαίνεται ότι έπεσε ένας Μεσολογγίτης ο οποίος με ανάρτησή του σε ομάδα αγγελιών στο Facebook γνωστοποιεί ότι παρήγγειλε ένα κινητό από «κατάστημα» στον Ασπρόπυργο Αττικής, ωστόσο αντί κινητού παρέλαβε ένα κουτί με… φορτιστή.

Πλήθος είναι τα καταστήματα που πωλούν ηλεκτρονικές συσκευές, πληθαίνουν ωστόσο και οι απάτες. Αρκετοί επιτήδειοι «στήνουν» εικονικά καταστήματα μέσω Facebook και πωλούν συσκευές σε πολύ χαμηλές τιμές, γεγονός που θα πρέπει αρχικώς να κινήσει τις υποψίες οποιουδήποτε.

Αυτό είναι ωστόσο και το δέλεαρ. Εν προκειμένω, μετά από συνομιλία με το «υπεύθυνο» του καταστήματος για ένα κινητό Samsung, ο νεαρός αποφάσισε να προχωρήσει σε αγορά. Του στάλθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία για να κάνει την αγορά, όχι μέσω αντικαταβολής μα πληρώνοντας το ποσό μέσα από την εταιρεία courier.

Εν συνεχεία κι αφού προχώρησε στην καταβολή των χρημάτων ο courier πήγε στο κατάστημα και παρέλαβε το προϊόν. Στα χέρια του παραλήπτη έφτασε ένα κουτί που περιείχε μόνο έναν φορτιστή, με τον «υπεύθυνο» να μην απαντά ούτε στα μηνύματα ούτε και στο τηλέφωνο επικοινωνίας.

Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να αποφεύγονται οι συναλλαγές μέσω των κοινωνικών δικτύων, να υποψιάζονται οι χρήστες ότι κάτι δεν πάει καλά από τις τιμές ή και τα ορθογραφικά λάθη ακόμη ακόμη των «υπευθύνων», έχοντας πάντα στο νου ότι αντιπροσωπείες και καταστήματα δεν εξυπηρετούν συνήθως αγορές μέσω social media και αυτές να γίνονται από πιστοποιημένα καταστήματα σε πιστοποιημένες πλατφόρμες αγορών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button