Εκλογές

Μεσολόγγι: Ομιλία Π. Παπαδόπουλου στην Κατοχή

po-papadopoulos-katoxi3

Στην Δημοτική Κατοχής του δήμου Μεσολογγίου, μίλησε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού “Η Κοινωνία Μπροστά”  Πάνος Παπαδόπουλος.

Στο σχετικό δελτίο τύπου της παράταξης, αναφέρεται:

“Πλήθος κόσμου συνέρευσε χθες Δευτέρα 12-05-2014 στην Κατοχή όπου η μαζική συμμετοχή των δημοτών επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά το κλίμα της ανατροπής και την επόμενη μέρα με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Πάνος Παπαδόπουλος, περιστοιχισμένος από τα στελέχη του συνδυασμού για την Δημοτική Κοινότητα Κατοχής τόνισε τα παρακάτω:

Φίλες και φίλοι,

Συνδημότες και συνδημότισσες της Κατοχής, την Κυριακή 18 του Μάη οδηγούμαστε στις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών. Μια προεκλογική περίοδος που χαρακτηρίσθηκε και χαρακτηρίζεται από πληθώρα υποψηφίων, απουσία ουσιαστικού αυτοδιοικητικού λόγου, παρουσία αντιλήψεων παλαιοκομματικών και έντονη φημολογία για παρασκήνιο υποσχέσεων, εκβιασμών και μεθόδων που κάθε άλλο παρά τιμούν το επίπεδο και τις ανάγκες αυτής ιδιαίτερα της εκλογικής αναμέτρησης. Μιας αναμέτρησης που θα κρίνει πολλά για τα επόμενα 5 χρόνια, που δίνει την ευκαιρία και την δυνατότητα να πάρουμε την υπόθεση του Δήμου στα χέρια μας, να ανατρέψουμε αυτή την θλιβερή κατάσταση.

po-papadopoulos-katoxi2

Ο συνδυασμός μας «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» ήταν και είναι από θέση αρχής, αντίθετος στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Υγιείς και οικονομικά αυτοδύναμες κοινότητες όπως η Κατοχή με την θέσπιση και εφαρμογή του οδηγήθηκαν στην απαξίωση και στον μαρασμό. Οι κοινότητες σήμερα είναι ο ορισμός της λακκούβας, της χαλασμένης λάμπας και της αδυναμίας περισυλλογής των απορριμμάτων. Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας έχει χάσει τον βασικό του ρόλο και εμείς δηλώνουμε ότι θα τον ξαναδώσουμε και ότι θα γίνει πραγματικός αφέντης στον τόπο του. Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ λοιπόν συρρίκνωσε την Δημοκρατία και κατάργησε ουσιαστικά τις κοινότητες. Εμείς λέμε ότι το έργο θα το γυρίσουμε αλλιώς, όπως πρέπει να είναι δηλαδή. Οτιδήποτε αποφασίζεται – εφικτό και υλοποιήσιμο – θα αποτελεί δέσμευσή μας για την Κατοχή, θα παρακολουθείται και θα αξιολογείται. Και βέβαια θα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη τι δίνει η Κατοχή από μισθώματα, τέλη και δικαιώματα, ώστε να επιστρέφουν σε έργα στην Δημοτική Κοινότητα. Αποτελεί δέσμευσή μας και όχι ευχολόγιο.

Φίλες και φίλοι,

Έχουμε τονίσει μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου πρέπει πρώτον να γίνει προορισμός και δεύτερον να στηριχθεί στον πρωτογενή τομέα.

 •  Η αγροτική παραγωγή με το Γραφείο αγροτικής ανάπτυξης που δημιουργούμε ως μελλοντική Δημοτική Αρχή, βγαίνει στο προσκήνιο και δίνουμε διέξοδο στην διακίνηση και εμπορία στην εσωτερική και εξωτερική αγορά.
 •  Είμαστε αντίθετοι στην εκτροπή του Αχελώου – να μην το ξεχνάμε αυτό – και πιστεύουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην οριοθέτηση της κοίτης του ποταμού με τρόπο ώστε να αποφεύγονται οι προσχώσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
 •  Προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού (οικοτουρισμός – περιήγηση στο Δέλτα – ανοιχτή θάλασσα, ενιαίο θαλάσσιο μέτωπο του Δήμου).
 •  Ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Οινιαδών, ως μοναδικού σημείου αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή και ένταξή του σε δίκτυο πόλεων πολιτιστικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς.
 •  Βελτίωση και συντήρηση δικτύων ΤΟΕΒ και αγροτικών δρόμων με σταδιακή αντικατάσταση απαρχαιωμένου εξοπλισμού τους. 
 • po-papadopoulos-katoxi1

10 Σημεία

Ειδικότερα για την τοπική κοινότητα Κατοχής, που χρήζουν άμεσης προτεραιότητας και τα παρακάτω:

 • 1.          Πεζόδρομος από την Γέφυρα έως το Νεκροταφείο για αποφυγή μελλοντικών ατυχημάτων.
 • 2.          Ολοκλήρωση χλοοτάπητα γηπέδου.
 • 3.          Συντήρηση του δρόμου Κατοχή – Οινιάδες – Διόνι.
 • 4.          Διάνοιξη εξόδου Δέλτα Αχελώου προς την θάλασσα, προς αποφυγή καταστροφής του υδροβιότοπου και των περιουσιών των δημοτών.
 • 5.          Πλακόστρωτο και καθαρισμός για ανάδειξη του Βυζαντινού Μνημείου της Κούλιας
 • 6.          Κατασκευή παιδικής χαράς σε κοινόχρηστο χώρο (ενδεχόμενα στην ακροποταμιά).
 • 7.          Πεζοδρόμηση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο
 • 8.          Αισθητική αναβάθμιση κεντρικής πλατείας.
 • 9.          Αντιμετώπιση κυκλοφοριακού μέσα από διάλογο και συζήτηση.
 • 10.      Αποκατάσταση κατεστραμμένων δρόμων και εξαναγκασμός άλλων φορέων (ΟΤΕ, ΔΕΗ, δίκτυα κινητής τηλεφωνίας) να πληρώσουν τα σπασμένα.

Φίλες και φίλοι

Η πρόκληση για μας είναι το αύριο. Αυτό θα αντιμετωπίσουμε μπροστά μας τα επόμενα πέντε (5) χρόνια. Εμείς σηκώνουμε τα μανίκια για την επόμενη μέρα που είναι δύσκολη. Όμως πιστεύουμε και εγώ και οι συνεργάτες μου ότι θα τα καταφέρουμε. Ο δικός μας ανένδοτος είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας, η αντίσταση απέναντι στο ψεύδος και στη συναλλαγή και η καθαρότητα σε όσα έχουμε πει και θα εφαρμόσουμε. Στις 18 του μήνα μπαίνουμε με την ψήφο σας στο δεύτερο γύρο και στις 25 είμαστε η νέα Δημοτική Αρχή. Την 1η του Σεπτέμβρη ξεκινάμε έναν τιτάνιο αγώνα. Να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε.

Γεια σας και με τη νίκη.

Καλό μας αγώνα.  “

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button