ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μέσα στις επόμενες ώρες η τροπολογία για τη μείωση κατά 40% στο ενοίκιο φοιτητών

Η τροπολογία θα ενταχθεί στην Πράξη Νομοθετικής Πρωτοβουλίας που πρόκειται να ψηφιστεί την Παρασκευή.

Σε νέες νομοθετικές ευνοικές ρυθμίσεις προσανατολίζεται η κυβέρνηση με στόχο να μετριάσει τις συνέπειες λόγω κορονοϊού.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Αποστόλης Βεσύροπουλος προανήγγειλε στην Βουλή ότι εντός των επόμενων ωρών θα κατατεθεί τροπολογία με την οποία θα υπάρξει μείωση κατά 40% στο ενοίκιο που καταβάλουν φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που σπουδάζουν σε περιοχές μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και είναι εξαρτώμενα τέκνα εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους

Η τροπολογία θα ενταχθεί στην Πράξη Νομοθετικής Πρωτοβουλίας που πρόκειται να ψηφιστεί την Παρασκευή. αλεί οι συμβάσεις εργασίας τους.

Ο ίδιος ανέφερε εξάλλου ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη θέσπιση στο άμεσο μέλλον, ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στους οποίους καταβάλλεται μόνο το 60% του μισθώματος.
Πρόσθεσε δε ότι στην τροπολογία που θα κατατεθεί θα υπάρχει ρύθμιση με την οποία θα διευρύνεται το πλαίσιο για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ προκειμένου να καλύπτει πλέον και τις επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι και 20 εργαζόμενους αντί μέχρι 5 που ίσχυε μέχρι τώρα.

Το μέτρο αφορά ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων καθώς και τις επιχειρήσεις με τη μορφή ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ (κεφαλαιουχικές)

Πηγή
thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button