ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

120 δόσεις: Μείωση του επιτοκίου στη ρύθμιση για χρέη στα Ταμεία – Ποια τα οφέλη

Μείωση του επιτοκίου από 5% σε 3% στη ρύθμιση των δόσεων για τα χρέη και προς τα ασφαλιστικά ταμεία περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που πήρε δρόμο προς τη Βουλή.

Σήμερα προβλέπεται ότι η βασική οφειλή που υπάγεται σε ρύθμιση όπως προκύπτει μετά τον υπολογισμό, κεφαλαιοποιείται την ημερομηνία υπαγωγής και επιβραδύνεται με τόκο που υπολογίζεται με βάση το εκάστοτε ισχύον επιτόκιο αναφοράς για πράξεις αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ πλέον 55 ετησίως υπολογισμένο.

Η μείωση του εν λόγω επιτοκίου στο 3% από 5%, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» θα οδηγήσει σε αξιοσημείωτη ελάφρυνση η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς φέρεται ότι αγγίζει έως το 8% για όσους πάρουν το πλήρες πακέτο της 10ετίας (δηλαδή τις 120 δόσεις).

Ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης εκτιμούν πως η βασική οφειλή όπως προέκυπτε –είτε με επανυπολογισμό είτε χωρίς επανυπολογισμό και μετά τα προβλεπόμενα”κουρέματα “ στις προσαυξήσεις –επιβαρύνονταν εν τέλει, δηλαδή στο τέλος της 10ετίας με 26% από το επιτόκιο το οποίο υπολογίζεται ετησίως.

Η πτώση του επιτοκίου στο 3% λένε οι ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης φαίνεται πως ρίχνει τη συνολική επιβάρυνση κοντά στο 18% επί της βασικής οφειλής που υπάγεται σε ρύθμιση πάντα στο πλήρες σχήμα των 10 δόσεων και στο τέλος της 10ετίας για όσους επιλέξουν τον μέγιστο αριθμό δόσεων.

aftodioikisi.gr

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close