Γεγονότα

Μεγάλη ανταπόκριση στην πρώτη ολοήμερη εθελοντική αιμοδοσία (φωτο)

koi-aimodosia-oloimeri-papastrateio1

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά, η ολοήμερη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου. Επρόκειτο για την πρώτη ολοήμερη εθελοντική αιμοδοσία και όπως εξηγεί σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου κα Δήμητρα Αβράμπου έγινε πραγματικότητα μετά από αίτημα πολλών Αγρινιωτών που προτιμούσαν ή είχαν ελεύθερες μεσημεριανές και απογευματινές ώρες για να αιμοδοτήσουν. «Η ανταπόκριση των νέων ανθρώπων ήταν συγκινητική. Είναι μία δράση που, μετά την πρώτη μεγάλη επιτυχία, σίγουρα θα επαναληφθεί», αναφέρει η πρόεδρος του συλλόγου.

 

koi-aimodosia-oloimeri-papastrateio2

Η διοργάνωση ανήκε στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου με συνδιοργανωτές τη  Διεθνή Ένωση Αστυνομικών-Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου,  το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αιτ/νίας, το  Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Αγρινίου, τον Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός -Περιφερειακό Τμήμα Αγρινίου, τους οποίους η πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου κα Δήμητρα Αμβράμπου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά σε δηλώσεις της.

 

koi-aimodosia-oloimeri-papastrateio3

Παράλληλα, τις ώρες της αιμοδοσίας, ο Σύλλογος ενημέρωσε  και συνέλεξε  δείγματα σάλιου για Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών πάντα σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή».

Τις προηγούμενες ημέρες προωθήθηκαν ενημερωτικές δράσεις για την αξία της προσφοράς αίματος τον σύλλογο αλλά και από το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών , ιδίως σε σχολεία.

Σήμερα στο Παπαστράτειο Μέγαρο προσήλθαν για να αιμοδοτήσουν περί τα 160 άτομα, κυρίως νέοι, ενώ το απόγευμα η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν, έστω και την τελευταία στιγμή να πάρουν σειρά για να δώσουν λίγο από το αίμα τους και να προσφέρουν ζωή σε κάποιον που το έχει ανάγκη.

koi-aimodosia-oloimeri-papastrateio4 koi-aimodosia-oloimeri-papastrateio5 koi-aimodosia-oloimeri-papastrateio7 koi-aimodosia-oloimeri-papastrateio8 koi-aimodosia-oloimeri-papastrateio9

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close