ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Μεγάλη ανταπόκριση στη σύσκεψη για το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι (φωτο, video)

Οι ενεργοί πολίτες «μίλησαν» με την παρουσία τους σήμερα στο Αγρίνιο

Πλήθος κόσμου βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Αγρίνιο στην ανοιχτή σύσκεψη που κάλεσε η συντονιστική επιτροπή πολιτών για το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι.

Η σύσκεψη έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου, με μοναδικό θέμα να είναι ο συντονισμός δράσεων προς τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου ο δρόμος Αγρίνιο-Καρπενήσι, ο οποίος από το 1995 έχει ενταχθεί στο διευρωπαϊκό δίκτυο Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.


Οι ενεργοί πολίτες μίλησαν με την παρουσία τους σήμερα στο Αγρίνιο και ζήτησαν να προχωρήσουν οι ενέργειες ώστε το έργο να μπει στις ράγες με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Η συντονιστική έχει συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές για το δρόμο που εκκρεμεί τουλάχιστον μία δεκαετία και υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση στη σημερινή σύσκεψη.

Συνάντηση Παπαναστασίου την Τετάρτη στο Υπουργείο-θα θέσει το θέμα

«Την Τετάρτη έχω συνάντηση στο υπουργείο για το συγκεκριμένο θέμα, για όλα αυτά τα κομμάτια, γιατί είναι έργα τα οποία θα έπρεπε να έχουν γίνει χρόνια πριν», ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που δημιουργείται μία μαζικότητα διεκδίκησης για ένα θέμα το οποίο μας ταλαιπωρεί πάρα πολλά χρόνια. Είναι ανεκδιήγητο αυτό πραγματικά που συμβαίνει καθώς δεν είναι ούτε Εθνική οδός, ούτε ένας απλός δρόμος είναι άθλια η κατάσταση είναι αδιανόητο να να χρηματοδοτούνται έργα σε άλλες περιοχές της χώρας και αυτό το κομμάτι να μείνει έτσι γιατί μιλάμε για έναν δρόμο που είναι Πλατυγιάλι – Ιόνια οδός- Αγρίνιο-Καρπενήσι – Λαμία», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αγρινίου και συνέχισε λέγοντας ότι πρόκειται για ένα «άξονα που ενώνει το Ιόνιο με το Αιγαίο ένας κάθετος άξονας που που είναι ανάγκη να γίνει χθες».

«Χρειάζεται πίεση στην κυβέρνηση σε κάθε κυβέρνηση έχω πάει και στο προηγούμενο υπουργείο έχω πάει και στο τωρινό υπουργείο. Δεν θα σταματήσω, θα συνεχίσω», συμπλήρωσε ο κ. Παπαναστασίου.

«Όλοι μαζί στην πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής για τον οδικό άξονα Αγρίνιο- Καρπενήσι» ανέφερε σε ανάρτηση ο δήμαρχος Αγρινίου.

Ακολούθως, η σύσκεψη ξεκίνησε με την ολιγόλεπτη παρέμβαση των φορέων της περιοχής και στη συνέχεια το λόγο πήραν οι βουλευτές και δήμαρχοι που παρευρέθηκαν στην σύσκεψη.

Πριν την έναρξη της σύσκεψης ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, σημείωσε ότι είναι «απαράδεκτο να μην είναι συνδεδεμένο το Αγρίνιο με την Ιόνια οδό και να μην έχει ολοκληρωθεί η διασύνδεση του πλατυγιαλίου με την Ιόνια οδό».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «Αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε είναι βουλευτές, τοπική αυτοδιοίκηση φορείς, όλοι μαζί να πετύχουμε το στόχο μας και το επόμενο διάστημα να δημοπρατηθεί και να ολοκληρωθεί το οδικό δίκτυο Αγρίνιο-Καρπενήσι».

«Ο καθένας θα πρέπει να κάνει και την αυτοκριτική του και θα πρέπει επιτέλους να δοθούν και ευθύνες εκεί που πρέπει» συμπλήρωσε ειδικά όπως ανέφερε «σε ανθρώπους που ήταν στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και τώρα απόντες».

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button