ΓεγονόταΡοή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Μέχρι Παρασκευή και στο Αγρίνιο τα self tests- Σε μαθητές 16-18 χρονών και εκπαιδευτικούς αρχικά η διάθεση

«Οι πολίτες να εξυπηρετηθούν έγκαιρα, ώστε να αποφευχθεί ταλαιπωρία και συνωστισμός το Σαββατοκύριακο»

Στα τέλη της εβδομάδας θα βρίσκονται στα ράφια των φαρμακείων της περιοχής του Αγρινίου τα self tests.

Οπως έγινε γνωστό τα self tests από Τετάρτη αρχίζουν να διατίθενται στα φαρμακεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης και έως το τέλος της εβδομάδας να διατίθενται σε όλα τα φαρμακεία της χώρας επαρκείς ποσότητες για να προμηθεύσουν σε πρώτη φάση τους μαθητές λυκείου 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς».

Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν χθες, σε σχετική σύσκεψη στην οποία μετείχαν οι πρόεδροι των φαρμακευτικών συλλόγων από όλη τη χώρα. Παράλληλα, κατέστη γνωστό ότι θα είναι την ίδια στιγμή έτοιμη ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα στο ΗΔΙΚΑ, όπου θα καταχωρείται το ΑΜΚΑ του κάθε πολίτη και θα «χρεώνεται» ο αριθμός των tests που παραλαμβάνει.

Στη συνέχεια, μετά από μία εβδομάδα, η διάθεση θα συνεχιστεί στους πολίτες των παραγωγικών ηλικιών από 18-67 ετών και, τέλος, στους άνω των 67. Ο κάθε πολίτης δικαιούται ένα δωρεάν self-test την εβδομάδα, τέσσερα τον μήνα, για διάστημα δύο μηνών, τα οποία μπορεί να προμηθευτεί με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής του ταυτότητας από το φαρμακείο.


Τα κιτ για τα ανήλικα τέκνα τα παραλαμβάνουν οι γονείς ή οι νόμιμοι κηδεμόνες τους. Μαζί με κάθε test που θα διατίθεται από τα φαρμακεία, κάθε πολίτης θα λαμβάνει και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που θα αφορά τα self-tests.

Σημειώνεται ότι βάση νόμου η διενέργεια των self tests απαγορεύεται εντός των φαρμακείων ενώ τέλος ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδος, κ. Αχιλλέας Κοντοπάνος απευθύνει έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να εξυπηρετηθούν έγκαιρα την Παρασκευή, ενόψει ανοίγματος και των σχολείων, ώστε να αποφευχθεί ταλαιπωρία και συνωστισμός το Σαββατοκύριακο, όπου τα φαρμακεία θα λειτουργούν με εφημερίες.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button