ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

«Με τρεις ψήφους διοικείται ο Δήμος Αγρινιου» λέει ο Παναγιώτης Καψάλης

Κάνει λόγο για «απόλυτη απαξίωση της διαδικασίας των συνεδριάσεων της οικονομικής επιτροπής του Δήμου»

«Έχετε ανάγει το πιο σοβαρό όργανο του Δήμου σε μια τυπική διαδικασία που δεν συζητιέται τίποτα λόγο της απόλυτης πλειοψηφίας που έχετε και αποσκοπείτε μόνο στην ψήφο χωρίς να σας ενδιαφέρει η ουσία της επιτροπής και το μόνο που αναμένεται είναι να κυλήσει η διαδικασία της συνεδρίασης».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου, Παναγιώτης Καψάλης, στηλιτεύοντας την «απόλυτη απαξίωση», όπως υπογραμμίζει, της διαδικασίας των συνεδριάσεων της οικονομικής επιτροπής του Δήμου.

Ο κ. Καψάλης αναφέρεται μάλιστα σε προσπάθεια του προέδρου της επιτροπής «με επίθεση προς το πρόσωπο του να του επιβάλει ότι είναι λάθος που ζητούσε το αυτονόητο δηλαδή να υπάρχει απαρτία κατά την έναρξη της συνεδρίασης».

«Τελικά με 3 θετικούς ψήφους μπορείς να διοικήσεις έναν Δήμο 100.000 κατοίκων. Εκει έχουμε φτάσει», καταλήγει.

Η αναρτήσή του:

«Ενημέρωση για λειτουργία συλλογικών οργάνων Δήμου ΑΓΡΙΝΙΟΥ. Οι τροποποιήσεις που έχουν επέλθει με το Νόμο του 4623/2019 έχοντας φέρει δοτές πλειοψηφίες διαφορετικές από το αποτέλεσμα του εκλογικού αποτελέσματος έχουν εξαφανίσει την αρχή λειτουργίας της Δημοκρατίας και συνάμα την αναλογική λειτουργία των συλλογικών οργάνων.

Μέσα από την ισχυροποίηση από τον εν μια νυκτί Νόμο όπου όλα σχεδόν τα θέματα παίρνουν από την οικονομική επιτροπή, εκεί που ελέω νόμου έχει την απόλυτη πλειοψηφία η παράταξη του Δημάρχου, έχει εφαρμοστεί η απόλυτη απαξίωση της διαδικασίας των συνεδριάσεων της οικονομικής επιτροπής.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της ΟΕ η οποία ήταν και η πρώτη του 2021 δεν υπήρχε απαρτία παρόλα το επιχείρημα που χρησιμοποιούσε αλλά και τους ισχυρισμούς του Προέδρου της ΟΕ ότι είχαν στείλει έντυπο ψήφου τα μέλη της ΟΕ. Φυσικά και είχαν στείλει έντυπο ψήφου κύριε Πρόεδρε εφόσον δεν ήταν παρών στην συνεδρίαση κατά την έναρξη της.

Διότι έχετε ανάγει το πιο σοβαρό όργανο του Δήμου σε μια τυπική διαδικασία που δεν συζητιέται τίποτα λόγο της απόλυτης πλειοψηφίας που έχετε και αποσκοπείτε μόνο στην ψήφο χωρίς να σας ενδιαφέρει η ουσία της επιτροπής και το μόνο που αναμένεται είναι να κυλήσει η διαδικασία της συνεδρίασης.

Είναι λυπηρό να διαπιστώνεις αυτή την αντιμετώπιση για τη επιτροπή όπου κρίνει και συζητά το 90% των θεμάτων του Δήμου. Ενός από τους μεγαλύτερος Δήμους της χώρας. Και ακόμη πιο λυπηρό να προσπαθεί ο πρόεδρος της επιτροπής με επίθεση προς το πρόσωπο μου να μου επιβάλει ότι είμαι λάθος που ζητούσα το αυτονόητο δηλαδή να υπάρχει απαρτία κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

Τελικά με 3 θετικούς ψήφους μπορείς να διοικήσεις έναν Δήμο 100.000 κατοίκων. Εκει έχουμε φτάσει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button