ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Με θερμοκρασίες 12°C πάνω από το κανονικό και χωρίς βροχές ξεκινάει ο Απρίλιος

Στην παρουσίαση της μεσοπρόθεσμης προοπτικής του καιρού για τον Απρίλιο προχώρησε το πρωί της Παρασκευής ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Σύμφωνα με την ανάρτησή του στο Χ χαρακτηριστικό του καιρού το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα είναι οι πάνω από τα κανονικά επίπεδα θερμοκρασίες που τοπικά θα φτάσουν και τους 10 -12°C πάνω από τα κανονικά επίπεδα.


Παράλληλα για το ίδιο διάστημα δεν προβλέπονται βροχές λόγω της αντικυκλωνικής κυκλοφορίας της ατμόσφαιρας που θα σταματήσει τα συστήματα με βροχές από δυτική και κεντρική Ευρώπη.

Οι βροχές, κατά τον διευθυντή της ΕΜΥ, θα επανέλθουν με ικανοποιητικά ποσά βροχόπτωσης μετά το πρώτο 10ημερο του Απριλίου

Αναλυτικά η ανάρτηση Κολυδά για τον καιρό του Απριλίου

Η ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ – ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ & ΥΕΤΟΣ

1. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου , αλλά όχι με τόσο υψηλές τιμές οι οποίες τοπικά θα φτάνουν και τους 10 -12°C πάνω από τα κανονικά επίπεδα.
Τάση επικράτησης κανονικών για την εποχή θερμοκρασιών κατά το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα.

2. Λόγω της αντικυκλωνικής κυκλοφορίας της ατμόσφαιρας ( παρουσία υψηλών πιέσεων ) στη περιοχή μας δεν προβλέπονται βροχές, καθώς τα υετοφόρα συτήματα της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης δεν είναι ικανά να μας επηρεάσουν καθώς εμποδίζονται από τον ισχυρό αντικυκλώνα.
Μόνο μετά το πρώτο δεκαήμερο Απριλίου, διαφαίνεται η τάση να δημιουργηθεί χαμηλό στη κεντρική Μεσόγειο και το οποίο θα μας επηρεάσει με ικανοποιητικά ποσά βροχόπτωσης.

Η Τάση του καιρού θα ανανεώνεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

protothema.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button