ΓεγονόταΡοή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Με τεράστια καθυστέρηση, ξεκίνησε η καταγραφή των rapid test σε Μητρώο ασθενών

Το γεγονός της μη καταγραφής των rapid test σε κάποια πλατφόρμα και τους κινδύνους που αυτο ελλοχεύει, ειχαν επισημάνει επιστήμονες, επαγγελματίες της υγείας αλλά και μέσα ενημέρωσης εδώ και μήνες.

Παρ’όλα αυτά όμως, υπήρχε μια ανεξήγητη καθυστέρηση στο όλο θεμα, και τα λεγόμενα γρήγορα τεστ, δεν καταχωρούνταν πουθενά.

Αυτό έκρυβε κινδύνους, αφού ειδικά σε ιδιωτικές δομές υγείας παρατηρούνταν φαινομενα, πολίτες να βγαίνουν θετικοί, να μην κάνουν μοριακά τεστ (σ.σ. δεν τους υποχρέωνε κανείς γι’αυτό) και να επιστρέφουν κανονικά στην καθημερινότητα τους.

Ειδικότερα επαγγελματίες, που μπορει να φοβούνταν πιθανή δυσφήμιση, άτομα που δεν νοιάζονται για τις επιπτώσεις μιας πιθανής διασποράς ή και που δεν πιστεύουν καν στην ύπαρξη του ιού, γνωρίζοντας πως δεν καταχωρούνται πουθενά και δεν θα ενοχληθούν από τον ΕΟΔΥ για ιχνηλατήσεις κλπ, θεωρείται πολύ πιθανό να μην λάμβαναν τα αναγκαία μέτρα μετά από ένα θετικό rapid test. Τακτική απολύτως ανεύθυνη βέβαια, που κανείς όμως δεν μπορει να αποκλείσει πως υπήρξε.

Οι επισημανσεις που έγιναν εδώ και μήνες για το πρόβλημα δεν έβρισκαν ανταπόκριση μέχρι πριν μερικές μέρες, όταν και αποφασίστηκε τα αποτελεσματα των τεστ αυτών να καταχωρούνται  στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών με Covid-19.

Για την εξέλιξη αυτή ενημέρωσε τους ιδιώτες ιατρούς με εξαιρετικά επείγον έγγραφο του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου.

Οι σχετικές καταχωρήσεις, έχουν ξεκινήσει από την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το έγγραφο του Ι.Σ. Αγρινίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button