Δυτική Ελλάδα

Με σφραγίδα τέλος το 2016 στο αγροτικό πετρέλαιο

epi-agrotesΧωρίς, όπως αναμενόταν, καμία νύξη γύρω από τις επικείμενες αλλαγές στους συντελεστές φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος –σ.σ. το ζήτημα μετατίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, για το Δεκέμβριο- και με την «υπενθύμιση» ότι από τον Οκτώβριο του 2016 καταργείται η επιδότηση στο αγροτικό πετρέλαιο κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή το νομοσχέδιο με το δεύτερο «πακέτο» των προαπαιτούμενων.

Παράλληλα, στο κομμάτι με τις ενεργειακές ρυθμίσεις –που καταλαμβάνουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του νομοσχεδίου- δίνεται παράταση δύο μηνών από την ημερομηνία έναρξης του νόμου στους  παραγωγούς με φωτοβολταϊκά για την υποβολή της δήλωσης διατήρησης ή μη της ιδιότητας του κατ’ επάγγελμα αγρότη (εφόσον δεν το έχουν πράξει ήδη).

Όσον αφορά το αγροτικό πετρέλαιο, στο κείμενο διευκρινίζονται τα εξής:

Ο ΕΦΚ του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία αυξάνεται από 66 ευρώ σε 200 ευρώ ανά χιλιόλιτρο. Ο νέος συντελεστής ισχύει για την περίοδο από 1/10/2015 έως 30/09/2016. Από αυτή την ημερομηνία και μετά η απαλλαγή θα καταργηθεί πλήρως καθώς ο φόρος θα ανέλθει στα 330 ευρώ το χιλιόλιτρα.

agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button