ΕκπαίδευσηΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Με… Pink Floyd υποδέχεται τους νέους φοιτητές ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών

Με μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, καλωσορίζει τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Ζητά από τους νέους φοιτητές και τις νέες φοιτήτριες να εξασφαλίσουν τους καλύτερους δυνατούς όρους κοινωνικοποίησης και εξωστρέφειας, μένοντας μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις και φαινόμενα λαϊκισμού.


Ζητά αμφισβήτηση , ευχόμενος «ένα θαυμάσιο ταξίδι όχι μόνον στον κόσμο της Εκπαίδευσης, της Παιδείας, της Γνώσης, αλλά και του Πολιτισμού».

Το μήνυμα του κ. Μπούρα:

«Αγαπητές/οι πρωτοετείς φοιτητές/-τριες,

Πρώτα θέλω να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επιτυχία ενός ακόμη στόχου σας. Σας καλωσορίζω στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο δικό σας Πανεπιστήμιο και σας εύχομαι να έχετε μια χρονιά αντάξια των προσδοκιών σας.

Με την έλευσή σας στο τμήμα σπουδών σας, είναι αναγκαίο να έχετε κατά νου ότι ΣΗΜΕΡΑ ανοίγει μία νέα πόρτα στη Ζωή σας, την οποία σας παροτρύνω να την ανοίξετε διάπλατα.

Η περίοδος των φοιτητικών σας χρόνων είναι σταθμός για τη μετέπειτα ζωή σας. Όχι μόνον γιατί θα αποκτήσετε γνώσεις πάνω σε ένα συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο προετοιμάζοντας με καθοριστικό τρόπο την ποιότητα της ζωής σας ως ενηλίκων, αλλά και γιατί θα δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις της κοινωνικής σας αντίληψης και της συναισθηματικής σας υπόστασης. Η μεταξύ σας δυναμική διάδραση και η αλληλεπίδρασή σας με όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας είναι ένας σημαντικός άξονας συγκρότησης της ταυτότητάς σας. Εκμεταλλευτείτε αυτή την περίοδο της «ανακάλυψης» του κόσμου και της επαναστατικής σας προδιάθεσης, για να δημιουργήσετε τους καλύτερους δυνατούς όρους κοινωνικοποίησης και εξωστρέφειας.

Αντιμετωπίστε δυναμικά τις δυσκολίες της εποχής μας, με εγρήγορση απέναντι στα κοινά μας προβλήματα αλλά και με σεβασμό στις αξίες του Ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας. Ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών σας υπόσχομαι πως όλοι μας θα σταθούμε δίπλα σας με ορθολογισμό και πνεύμα αλληλεγγύης.

Προστατεύστε και σεβαστείτε τον εαυτό σας και τους γύρω σας. Και αυτό το ακαδημαϊκό έτος θα τα καταφέρουμε όλοι ΜΑΖΙ, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, ενότητας, επιμονής, αλληλεγγύης και υπομονής.

Μείνετε μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις και φαινόμενα λαϊκισμού. Διάλογος, συγκλίσεις και έντιμοι συμβιβασμοί είναι ο δρόμος της προόδου. Καταδικάστε τα όποια φαινόμενα βίας είτε αυτά είναι λεκτικά είτε σωματικά.

Η εποχή μας είναι εποχή που τα παραδοσιακά εργαλεία σκέψης και ανάλυσης δεν μπορούν να απαντήσουν. Κυριαρχεί ο εγωισμός και οι ένοχες σιωπές. Χρειάζονται λοιπόν νέες προσεγγίσεις και αλλαγή σκέψης και παραδείγματος. Τολμήστε να σκεφθείτε διαφορετικά και ανατρεπτικά. Θυμηθείτε τα λόγια του Ν. Καζαντζάκη,
«Αφεντικό σε συμπαθώ πάρα πολύ.. Έχεις τα πάντα εκτός από λίγη τρέλα.. Και όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται λίγη τρέλα…» Αλλιώς δεν μπορεί να σπάσει το σκοινί και να ελευθερωθεί.

Μη διστάσετε να κοιτάξετε πέρα από τις γραμμές στους ορίζοντες και να μας αμφισβητήσετε. Εκεί είναι η Ζωή!
Σας εύχομαι ένα θαυμάσιο ταξίδι όχι μόνον στον κόσμο της Εκπαίδευσης, της Παιδείας, της Γνώσης, αλλά και του Πολιτισμού.
Μην ξεχάσετε ποτέ ότι αυτός που δεν έχει κάνει λάθος, δεν έχει δοκιμάσει ποτέ κάτι καινούργιο.

Αν σας πουν δεν μπορείς να απαντήστε κοίτα με να μαθαίνεις.
Diem carpe λοιπόν και αδράξτε την ευκαιρία στις νέες προκλήσεις που ανοίγονται τώρα!

Απολαύστε και το

Pink Floyd – Another Brick in the Wall

….Δεν χρειαζόμαστε εκπαίδευση
We don’t need no education

Δεν χρειαζόμαστε έλεγχο σκέψης
We don’t need no thought control

Όχι σκοτεινός σαρκασμός στην τάξη
No dark sarcasm in the classroom

Δάσκαλε, άσε τα παιδιά ήσυχα
Teacher, leave them kids alone».

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς,
Ο Πρύτανης

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button