Το Συμπόσιο ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του Ομότιμου Καθηγητή Χρήστου Φωτόπουλου που διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος και Διευθυντής του ΜΒΑ Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων.
Το Συμπόσιο πραγματοποιήθηκε «Υπό την αιγίδα» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου.
Τις εργασίες του Συμποσίου χαιρέτησαν ο κ. Νίκος Μπαλαμπάνης, Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ο κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ο κ. Ανδρέας Καλαμπαλίκης, Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγρινίου και ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Γρηγόρης Μπεληγιάννης Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων και Διευθυντής του ΜΒΑ Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων.
Το ΜΒΑ Διοίκησης Επιχειρήσεων Τροφίμων τίμησε τον εκλιπόντα Ομότιμο Καθηγητή Χρήστο Φωτόπουλο απονέμοντας «Εύφημο Μνεία» στην οικογένεια του για την ανιδιοτελή προσφορά του στο Τμήμα. Ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Ευάγγελος Ψωμάς μίλησε για το έργο του.
Στη 2η ενότητα συμμετείχαν ως ομιλητές ο κ. Παύλος Σπύρου, Επικεφαλής Εμπορικής Διεύθυνσης – Μέλος ΔΣ της ZOINOS WINERY, ο κ. Νίκος Φωτιάδης, Διευθύνοντας Σύμβουλος της Φάρμα Φωτιάδη Α.Β.Ε.Κ.Ε. και ο κ. Μάρκος Λέγγας, Πρόεδρος της Πήγασος Αγροδιατροφή Α.Σ. – «7Grapes». Ο βασικός άξονας της 2ης ενότητας ήταν η επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό και η ανάγκη για εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων με την παρουσίαση τριών διαφορετικών προϊόντων που λαμβάνουν αναγνώριση στις αγορές του εξωτερικού: προϊόντα μαύρου χοίρου Ολύμπου, προϊόντα αγριόχοιρου και αλλαντικά, εμφιαλωμένο επώνυμο κρασί και σταφίδα Κορίνθου. Έμφαση δόθηκε και στην αειφορική ανάπτυξη ως παράγοντα διαφοροποίησης των προϊόντων.